Kultura

Utorak, 26.05.2015.

11:32

Deset godina Kultture: Književni vodič kroz Beograd

Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ u maju navršava 10 godinа postojanja. Za to vreme u programima koje je Centar organizovao učestvovalo je nekoliko hiljada Beograđana i gostiju Beograda.

Izvor: B92

Default images

Svoj jubilej „Kulttura“ obeležava sa četiri nova programa. Program „Književni vodič kroz Beograd“ koji se izvodi sa velikim uspehom sedmu godinu zaredom, nastavlja se šetnjama koje prate stvaralačke i životne tragove Milorada Pavića, Svetlane Velmar Janković i Mome Kapora.

Dvočasovni besplatni programi realizovaće se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda petkom u 17 časova.

Prvi od njih „Tragom Milorada Pavića“ započinje 29. maja u Ulici braće Baruh 2, i ponoviće se 19. juna. Program „Tragom Svetlane Velmar Janković“ izvodiće se 5. i 26. juna, okupljanje je u Ulici Svetozara Markovića 21.

Najzad šetnje „Tragom Mome Kapora“ dešavaće se 12. juna i 3. jula, a započinjaće u Nebojšinoj ulici 18.

Novi program za decu „Tragom beogradskih zmajeva“ u okviru „Beografije“ nedeljom, premijera je u nedelju 24. maja u 9.30 sati.

Baveći se dosledno popularizacijom kulturnog nasleđa „Kulttura“ nastavlja i realizaciju svojih programa u okviru „Beogradskih šetnji“. Prijavljivanje i informacije na 066/056906 i 066/056096 i e-mail kontakt@beogradskesetnje.rs i na beogradskesetnje.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: