Kultura

Subota, 23.08.2014.

09:23

Večeras počinje Festival glumačkih ostvarenja

Tradicionalni Festival glumačkih ostvarenja biće otvoren na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, a do 29. avgusta biti prikazano 11 filmova za nagrade.

Izvor: Tanjug

Default images

Niški kulturni centar, kao organizator "Filmskih susreta" koji se održavaju 49. put, naveo je da je otvaranje zakazano za 20.30 časova, a pre svečanog otvaranja u Gradskoj kući glumce će po tradiciji primiti gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Predsednica stručnog žirija predstojećih "Filmskih susreta" je glumica Dragana Varagić, a članovi su glumci Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

Umetnički direktor, kao i prethodne dve godine je glumac Dragan Vujić Vujke.

U konkurenciji za glavne nagrade festivala biće prikazani filmovi: "Montevideo, vidimo se", "Vojna akademija", "Atomski zdesna", "Kad ljubav zakasni", "Spomenik Majklu Džeksonu", "Top je bio vreo",

"Varvari", "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa", "Lav Hanter" ,"Mamula" i "Neposlušni".

Kao gostujući film biće prikazan film "Lauš", posvećen životu glumca Žarka Lauševića.

Po tradiciji, glumci će konkurisati za najvažnije festivalsko priznanje - Gran pri "Naisa", kao i za nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu "Carica Teodora" i "Car Konstantin", povelje za glavnu žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolju žensku i mušku epizodu, i za najboljeg debitanta.

Nagradu Udruženja filmskih glumaca Srbije za životno delo dodeljena je glumcu Miši Janketiću i ona će biti uručena prve večeri festivala posle svečanog otvaranja, saopšteno je ranije iz tog udruženja.

Simovićeva je rekla Tanjugu da ove godine neće biti dodeljena nagrada kompanije "Novosti" "Ona i on".

Ona je kazala da je sve spremno za početak festivala koji su finansijski pomogli grad sa 18 miliona dinara i Ministarstvo kulture i informisanja sa pet miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: