Kultura

Utorak, 25.08.2015.

21:53

Izložba stripova Rajka Miloševića Gere u Mikseru

U galeriji Mikser hausa večeras je otvorena izložba stripova Rajka Miloševića Gere na kojoj posetioci mogu da vide neke od njegovih najboljih radova i dobiju neposredan uvid u veštinu, umeće, nadahnutost i talenat poznatog strip umetnika.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto TANJUG - Rade Preliæ

''Strip je tek počeo, u stripu morate da budete direktor fotografije, scenograf, glumac, rezežiser i scenarista. Strip je mediji budućnosti'', rekao je Tanjugu Milošević, poznat pod pseudonimom R.M.Guera.

On je naveo kako je sada komunikiacija mladih strip umetnika koji žele da udju u posao bolja i lakša nego kada je on počinjao.

''Naši mladi talenti ne nedostaju i oni već rade za Francuze, a najvažniji i najozbiljni korak je profesionalnost ako želite da uspete u ovom poslu'', rekao je umetnik.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Saradnju sa Tarantinom, oko stripa po isečku iz scenarija njegovog filma "Prokletnici", a potom filmske table za film "Đangova osveta", opisao je kao veoma intenzivan i ozbiljan posao sa jakom ekipom koji je dugo trajao.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Rajko Milošević Gera je prvi strip objavio 1982. u YU stripu - "Elemera Džounsa" da bi se preselio u Španiju 1991. godine i radio niz kratkih stripova po scenarijima Oskaraibara, a 2002. godine preuzima od Antonija Parasa seriju "Zec s Marsa" kod francuskog izdavača Glenat, po scenariju Patrika Kotiasa.

Projekat koji ga je proslavio i definitivno pozicionirao medju najboljim svetskim strip crtačima je originalna serija "Scalped" koji instant strip-klasik.
Foto TANJUG - Rade Preliæ
Skoro je radio filmsku tablu za nastavak filma ”Pobesneli Maks: Autoput besa”, a tokom svoje bogate karijere radio je i naslovne za Marvel, "Sudiju Dreda" za 2000AD po scenariju Roba Vilijamsa, za Delcourt, "Najezdu sa stepe" o mongolskim osvajanjima Evrope i još mnogo toga.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

42 min

Podeli: