Život

Subota, 14.07.2018.

08:37

Kako do glatkog lica bez ili sa manje bora?

Bore oko očiju, usana i na čelu devojke počinju da primećuju u ranoj mladosti. Iako je tada dovoljno lice negovati običnom kremom, kada uđete u tridesete, potrebno je odabrati onu koja će najbolje odgovarati vašem licu.

Izvor: B92

Kako do glatkog lica bez ili sa manje bora?
Foto: Thinkstock/enanet

Na stvaranje bora utiču razni faktori, poput mimike lica, ali i spoljašnje sredine. Takođe, na stvaranje bora utiču i alkohol i cigarete, zbog kojih koža brže stari.

Bore se javljaju iznad usana, u uglovima usana, na čelu, oko očiju i između obrva. Iako je proces stvaranja bora nemoguće izbeći, on može da se uspori i ublaži korišćenjem odgovarajućih preparata za negu i zaštitu kože.

Stručnjaci savetuju da bi u koštac s borama trebalo da počnete da se borite već između 25. i 30. godine. Njih možete da ublažite i kasnije, ali je mnogo bolje početi što ranije sa negom kože lica. Nije samo krema ono što će vam pomoći u borbi protiv bora.

Naime, i spavanje utiče na njihovu pojavu, pa se tako savetuje da spavate na leđima kako biste ih izbegli. Oni koji spavaju na boku, češće dobijaju bore na obrazima i podbratku.

Ishrana takođe igra veliku ulogu, pa tako jedite više ribe, pogotovo lososa, koji ne samo da je pun belančevina već i omega tri kiselina. Te kiseline će pomoći vašoj koži da sačuva vlagu.

Da biste se borili uspešno sa borama, pijte i mleko. Mlečne masnoće uticaće na to da vaša koža ostane lepa, pa ako vam u ishrani fali ova namirnica, obavezno je odmah uvedite. Za početak, možete dodati kafu u mleko. Uzimajte više vitamina C. Naučnici su otkrili da on može da poveća proizvodnju kolagena koji štiti od ultraljubčastih zraka, pomaže kod problema sa pigmentacijom i upalnim procesima kože.

Izbegavajte mrštenje i da škiljite. Ukoliko škiljite znači da vam je vid oslabio, pa se javite oftalmologu da ga proveri. Zbog škiljenja će se javiti bore oko očiju. I leti često škiljimo zbog sunca, tako da su naočare za sunce obavezni svakoj ženskoj torbi.

Štetne navike takođe utiču na bore, pa ako već niste, rešite se cigatera i duvanskog dima. Ne samo što je duvanski dim štetan za vašu kožu, štetan je za celokupan organizam.

Nega kože podrazumeva da svakodnevno nanosite kreme koje će pomoći u borbi protiv bora. To zna da bude malo zamorno, pogotovo ako koristite više preparata odjednom. Pogotovo smo na iskušenju tokom proleća i leta, kada smo češće napolju, u putu, na odmoru…. Ali zato Eucerin nudi rešenje.

Naime, za ovo doba godine pravo je osveženje kada jedna krema pruža i zaštitu od sunca i antiage negu i hidrira kožu.

U pitanju je Eucerin®ANTIAGE fluidu za zaštitu lica od sunca SPF 30 i SPF 50. Ova krema pogodna je za sve tipove kože, ne zatvara pore, i ne sadržiparabene i blago je parfimisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: