Razno

Sreda, 13.02.2013.

21:34

U pregovore o Kosovu uključiti Republiku Srpsku

Izvor: Veljko Laliæ

U pregovore o Kosovu ukljuèiti Republiku Srpsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Milojka

pre 11 godina

Najbolji drug i brat bivseg nam predsednika Borisa Tadica..Mile Ronhil i Bota...i treci medju njima najjaci stari vuk Djilas Dragan...Taj brizni Dodik i drugar mu Beogradski Djilas su se toliko omrsili na racun Beograda i gradskog prevoza da je to bruka i sramota. Jedan hint za policiju i tuzilastvo, ispitati poreklo vozila firme B....... i ko u toj firmi ima tal...naci cete tu i Covica smekera...ali vi to vec znate a verovatno i imate tal...300e dnevno grad Beograd placa po jednom vozilu za usluge koje ti privatno-drzavni prevoznici cine na linijama gradskog prevoza...dakle placaju sami sebi iz sopstvenog budzeta za usluge koje sami izvode...a da vam ne pricam da svi autobusi stizu iz RS kanalima Mileta Ronhila a da pri tome imaju sjajan kontakt sa naftnom ekipom iz bratskih nam pravoslavnih zemalja, pa ekonomiju Srbije potpomazu crnim uvozom da ne kazem svercom, a uz sve to jos dobijaju i benificiranu cenu goriva...pomnozite 300e sa brojem vozila gradskog i prigradskog prevoza samo te jedne navedene firme, a verujem da su i druge slicnog karaktera, pa vidite...a gde je tu bus pljus jos... kod nas sve hvala Bogu javna tajna...i taaaakooo...a on se brine za Srbistan i Srbstvo...ne pomazi komsija ako Boga znas...i ne ostri brijac mnogo, mozes da se poseces...

Srbin iz Srbije

pre 11 godina

Dodik, gledaj ti tvoje dvoriste koje jos uvek nisi pocistio i sredio, nemoj gledati u tudje. A porucio bih i ostaloj prekodrinskoj braci, da nas je rat u bivsoj SFRJ opametio i da ne gledamo vise tako naivno kao tada sto smo gledali. Ako ste pametni, shvaticete poruku.

vikings

pre 11 godina

Zelio Bih da odgovorim ,Miloradu o tome kako su slusali Milosevica . Apsolutno nije tacno da ste slusali Milosevicevu naredbu da se u dubinu od reke Dine 50 km ocisti Bosna od Bosnjaka. Vi ste Bosnu cistili tako da imate teritoriju okruzenu Bosnjacima i Hrvatima umjesto povezanu sa Srbijom . Da je Milosevic ovakav i onakav mozemo govoriti ali da je toliko naivan e vala nije .

bistri "analitičar" :)

pre 11 godina

(Orgon, 15. februar 2013 08:05)

Ma važno da si ti nama bistar, pa ovde prodaješ beli bubreg za pravi :) Da se ne lažemo, jedini razlog zašto Hrvatskoj smeta Srbija zapadno od Brčkog, jesu teritorijalne pretenzije koje Hrvatska ima prema bosanskoj Posavini i koju se nada da će pripojiti u slučaju "nesrećnog i neželjenog raspada BiH". Posavinu ćete dobiti onda kada se odreknete teritorija sa kojih ste proterali više stotina hiljada ljudi (dalmatinsko zaleđe, Banija, Lika, Kordun, zapadna Slavonija) što znači nikada. Hrvati u slučaju raspada dobijaju šaku kamenja i pasivne krajeve (tj zapadnu Hercegovinu) a očigledno je zinulo za lepšim i većim parčetom kolača. S druge strane, u zapadnoj Hercegovini je velika hrvatska svetinja Međugorje, tako da ste sa te strane u ogromnom dobitku, skoro koliko bi bila Srbija da povrati Kosovo :) Hrvati su izgleda ozbiljno poverovali da su nekakav faktor i da će njih neko nešto pitati ako se Bosna bude raspadala, smešno ...

Miroslav

pre 11 godina

(Galaxy, 14. februar 2013 20:06)

Ti verovatno i nisi srbin
Moji koreni su poreklom iz republike srpske,obojica mojih pradedova su bili solunci,borili se za srbiju i srpstvo
Nisu krivi srbi iz republike srpske,niti srbi iz hrvatske za rat,kriv je sloba,a sloba je iz srbije,posto po tebi to ima veze
Bez slobinog amin nije nista smelo da se uradi nigde gde su bili srbi
Nije kriv narod,nisu srbi iz srpke losiji od srba iz srbije ili obrnuto,narod je narod,a oni koji vode taj narod mogu biti losi ili dobri
Nijedna drzava ne sme da se odrice svojih sunardnika,pogotovo onih koji tu drzavu vole svim srcem,a srbi iz republike srpske vole srbiju kao majku rodjenu,i to niko nikad ne moze promeniti

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Dok priča o Kosovu Zaboravlja da je ovo U SRBIJI A NE U RS. I dokle više jeftinih fraza dok se debelo bogati a prosipa svije težnje i zamisli? U ovoj se zemlji IMA KO DA BRINE I BEZ NJEGA, ON JE APSOLUTNI VIŠAK, ČAK TEG I NEPOŽELJAN SAVEZNIK JER SE NJEGOV "MINULI RAD" ODAVNO ZNA. Posleratni kapitalista, a narod mu ječi od "zadovoljstva". "Hvala" na takvoj "pomoći" NE TREBA DA SE TRUDITE, NIJE U VAŠEM ATARU. Skoro da je isti kao naše "patriJote". Samo je bahatiji i prostijeg jezika.

magla

pre 11 godina

Cim zagusti miletu i popularnost mu pocne da pada on otvara istu temu.Referendum i ocjepljenje.Misli mile da ce mu pomoci prodaja magle.I tako dok mile prodaje maglu gradzani sve siromasniji i siromasniji a mile sve bogatiji i bogatiji.Pa sada ko je ovdje glup mile ili narod.

Orgon

pre 11 godina

(Mico, 14. februar 2013 09:53)

Ti nisi baš bistar, je li? "Republika" Srpska je manje republika nego "Republika" Kosovo. Je li to shvaćaš? I jedna i druga nemaju nikakvo pravo biti nezavisne, jedino je ova posljednja to dobila zahvaljujući Američkom oružju i interesima, te se samo čeka ujedinjenje sa Albanijom. Ne smeta nama u Hrvatskoj RS sama po sebi nego u nekoj budućoj kombinaciji sa Beogradom. Neka se u onda u slučaju (nepoželjnog i nesretnog raspada BiH) onda udruže djelovi zapadno od koridora sa Hrvatskom i zadrže Srbsku autonomiju... Svi znate o čemu se tu radi samo se malo pravite...

Galaxy

pre 11 godina

Najvise mrzenje u komentarima prema drugim narodima ima uvek kada se pominje Republika Srspska.

"Nasa braca Srbi preko Drine" bi opet da spajaju nesto i oduzimaju drugima. Koliko vidim od same Republike Srpske pa do Crne Gore a i Vojvodjani su vam zulj.
Mislim da ste tako nesto pokusali 90ih vi u Bosni a i oni u Hrvatskoj pa smo zbog vas ratovali i popili po glupaci. Hajde sada oladite malo i uzivajte u teritoriji koju ste sami krojili i takodje uzivajte u zabludi da ste vi predstavnici naseg Srpskog naroda.

djordjejugos

pre 11 godina

Covjek izjavi da je sa svim dosadasnjim drzavnicima Srbije odlicno saradjivao ! Moramo zakljuciti da mu se politika "dobar dan carsijo na sve citiri strane", odlicno isplatila.
Zlobnici tvrde da je svoju prilagodljivost dobro materijalizovao u Beogradu, a u rodnim Laktasima je to iz aviona vidljivo.
Sada nam se Dodik nudi kao spasioc srpskih drzava, a mi nesto oklevamo !
Miletove "mudre ideje", nas vode u nove sukobe, a mozda i u ratove, u kojima bi se ponovo "patrioti" obogatili, a raja ginula u prvim borbenim linijama.
PS: Ima li jos budala u zemlji Srbiji ?

Sloba NYC

pre 11 godina

(Predrag Petkovic, 14. februar 2013 07:35)

Svaka Vam cast na komentaru! I u SAD, gde inace zivim, rasizam je odlika sveta na margini, licnosti koje nisu uspele da se ostvare zdravom porodicom i prijateljima, obrazovanjem, ili karijerom. Njima je potrebno da nadju krivca jer su u osnovi nezadovoljni svojim polozajem, te najcesce mrze Crnce, Meksikance, Azijate ili imigrante("dodjose"). Pogotovo je mrznja izrazena kada u njima prepoznaju dobre osobine koje sami ne poseduju.

bosanac

pre 11 godina

Gospodo draga,sve što je u Bosni trebalo da se uradi za međunarodnu zajednicu uradio je ovaj "veliki srbin" Dodik.Prve tablice,pasoš,ličnu kartu itd. on je uzeo,i to je debelo naplatio,što je najbolje osjetio njegov narod.Provjerite koliko bogatstvo posjeduje taj čovjek pa ćete vidjeti kuda vodi ova njegova priča!

Sremac

pre 11 godina

Dace bog da se dogodine ujedinimo sa bracom preko Drine. Izgubili smo Kosovo sa 1 500 000 Albanaca a dobijamo Republiku Srpsku sa 1 500 000 Srba! Hrvati i Bosnjaci ne bi smeli da nas napadnu u slucaju proglasenja nezavisnosti RS jer koliko smo mi u nezavidnom polozaju sa Banjalukom ,Brcko, Prijedorom i oni su u istom polozaju sa Vukovarom, Osijekom, Sarajevom, Tuzlom, Mostarom i Dubrovnikom i tu bi bila otvorena pandorina kutija...

JArsen

pre 11 godina

Teritorije koje nikada nisu pripadale Srbiji, nikada nece biti u njenom sastavu ! Kosovo i RS su razlicita prica, kao i Krajina.
U suprotnom, novi rat na istu temu !
Sto se tice 100-godisnje proslave, Srbija treba da obnovi odnose sa bivsim saveznicima, istorijski Rusija je uvek bila daleko, sta reci na cinjenicu da je bila komunisticka zemlja u najkriticnijem periodu.

"legalisti"?

pre 11 godina

(Orgon, 14. februar 2013 08:07)

Nije ni Hrvatska- ovakva "kifla" kakvu je znamo danas- postojala do 1945. i osnivanja DFJ, niti je pre 1974. imala bilo kakva obeležja države, niti je bilo kakav suverenitet u tu zajedničku državu unela (osim ako ne računamo pravni kontinuitet sa NDH, ali to je malo škakljivo) niti bi bilo kakva Hrvatska postojala da je alavi Karađorđević "ujedinitelj" lepo pustio Italijane i Austrijance da okupiraju to malo kajkavštine i čakavštine što ima. Sve te istorijske i pravne činjenice nisu vam smetale da otcepite teritorije koje su vekovno bile naseljene autohtonim Srbima, protiv njihove volje odnosno protiv volje naroda koji je čak i u takvoj "izmišljenoj" Hrvatskoj imao status konstitutivnog. O sudbini Srba u BiH POSLEDNJI će imati da se pitaju Hrvati i Hrvatska, upamtite te reči, POSLEDNJI. Mislim da je jedna NDH bila više nego dovoljna tom nesrećnom narodu tamo, ili se ne slažete?

Mico

pre 11 godina

Republika Srpska treba da gleda sebe i da ide putem potpune nezavisnosti! Čuj ovog Hrvata- "posljedica vojnog poraza"?! Pa ko je pobijedio u BiH? Oni koji su zagovarali Hrvatsku do Drine, oni koji su zagovarali unitarnu državu ili oni koji su se borili za Republiku Srpsku? Zato vama i smeta Republika Srpska. Svjesni ste vi svega. I nezavisnost Republike Srpske nije "velikosrpska politika" već želja jednog naroda! I neće te nam ni vi "dušebrižnici" iz Srbije ni potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva držati lekcije šta ćemo i kako ćemo. Jedina "velikodržavna" politika koja ovdje postoji je velikoalbanska! Ali normalno, "divni" i "pošteni" potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva to ne priznaju. To je samo jedna od srpskih laži. Hehe...

vita_brevis

pre 11 godina

Ako je neko, na projektu Republike Srpske, (ako nije na tome, onda je red reci naciji, na cemu drugome) stekao ogromno materijalno bogatstvo, postavlja se pitanje: koliki profit ocekuje, od projekta Kosovo?

blik

pre 11 godina

Većina onoga što je rekao je tačno. Samo, problem je što je njemu teško vjerovati da li govori ono što misli. Prije desetak, petnaestak godina pričao je potpuno drugu priču. Bespogovorno mu vjerujem samo za Amerikance/ Zapad, njih barem zna, bio je njihov štićenik do prije dvije-tri godine.

Orgon

pre 11 godina

Ovdje ima jedan problem. "Republika" Srpska nije država nego je produkt sporazuma u Daytonu između BiH, Hrvatske i Srbije (Jugoslavije). Onoga trenutka (ako i kada naravno) bi se BiH raspala, svi sporazumi na osnovu kojih RS postoji više ne vrijede. Dakle nije RS postojala ranije (osim ako "vladu" sa Pala koja gostuje u Hagu i njihovo igranje države kako bi se izbjegle sankcije Srbiji zaista smatrate državotvornom,...) pa se onda sporazumno udružila sa ostatkom BiH, nego je ista nastala temeljem tog sporazuma i nakon vojnog poraza. Hrvatske snage su se temeljem tog sporazuma povukle sa velikih dijelova teritorija kako bi sporazum bio ostvaren, znači u interesu mira. Ukoliko netko u RS misli da jednostavno i bez nasilja može istu (i u takvim granicama) pripojiti Srbiji, onda radi račun bez krčmara, i ujedno baca vodu na mlin svima u Hrvatskoj koji smatraju da Srbima ne treba vjerovati, jer samo čekaju pravu priliku kako bi nastavili sa Velikosrpskom politikom. Neki od kometara ovdje prilično jasno ukazuju na baš takav način razmišljanja.

cvingr

pre 11 godina

Ala smaraju ovi nabeđeni vojvođanski separatisti. Nema vas ni za cenzus da se pređe a vi ćete nešto da otcepljujete, presmešno......

Влајко

pre 11 godina

Сви који се баве политиком на овим просторима брзо се упознају са Истином. У међувремену, ћутећи у мраку, тргују са Њом за рачун партијских интереса који су у бити увек лични.

London 94

pre 11 godina

Integrisati Bosnu I preko toga integrisati srbe na nivou u sirem polju preko EU.
Sve ostalo je veoma tesko, skoro neostvarljivo. Za nesto tako potreban je covek sirokog uma, hrabar vizionar .
Dodik , to nije.
Dodikova politika skodi Srbiji I srbstvu.

Predrag Petkovic

pre 11 godina

@jelena

Au kad procitam ovakav uvredljiv komentar strasnu tegobu dobijem u stomaku. Takvo pausalno vredjanje i gadjenje Srbima iz Bosne i "juzno od Save" je vec patolosko. Kako neko ko je rodjen u Vojvodini moze da ima visoko misljenje o sebi kao jedinki samo zato sto je rodjen u Vojvodini.

Rodjen sam u Pozarevcu (koreni su mi Banat i zapadna Srbija), studirao sam i radio 10 godina u Beogradu i sada zivim u Novom Sadu. Taj "mentalitet" vojvodjana o kome svi pricaju nisam zatekao ovde.

Zatekao sam ljude iste kao i sve druge na ovoj planeti, ali i nevidjenu palanacku ksenofobiju kod takvih kao sto su ljudi koji ostavljaju takve komentare.

Taj neverovatni paradoks i bolesni strah od ljudi sa strane koji samoproklamovani "starosedeoci" vojvodine kao visenacionalne zajednice pokazuju prema ljudima koji su bili dovoljno drski i dosli odnekud, pa ih decenijama zovu pogrdno "dodjosima", je nevidjen.

Naravno, to nikada nisam cuo niti primetio od neke pametne i obrazovane osobe. To uglavnom dolazi od istih onih ljudi koji bilo gde drugde na svetu pate od sovinizma, jer takvi zakrzljali bedni mozgovi moraju za nesto da se uhvate, pa kad vec nemaju nista sto su sami postigli u svom zivotu, onda traze neke mitske kategorije zajednickih vrednosti, koje u najvecem broju slucajeva ne postoje.

Jedan od onih drugih, pametnih i obrazovanih starosedelaca Vojvodine je jednom rekao "Vojvodjani su jedna grupa ljudi koja je posebna po tome sto misli da je posebna".

Student

pre 11 godina

,,Jelena,, mislim da si se malo izgubila. Nasem narodu je potrebna samo sloga i nista vise. Kada bi to ostvarili, bili bi najmocnija drzava na Balkanu.

Goran

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
to nije nikakav " svoj narod" vec moj ( nas) srpski narod, koji nije gladan i bez posla u Republici Srpskoj.
moj, srpski narod je gladan i bez posla u Republici Srbiji...
zamenila si teze, pomesala si babe i zabe, Jelena... zvucis smuseno i nasuvislo.
jadno od tebe...

Mr.W

pre 11 godina

Milošević je ovako krenuo. Napucaj narod strahom , naoružaj ga i onda u ratove. Ovaj lik a ni Srbija nema te snage sreća ali je princip isti. A što se mene tiče kome je dobar neka ga vodi kući.

Komsija

pre 11 godina

Kosovo,Kosovo,kosovo.Ma ostavi ti "sever kosova" jer nema nista od te price.Otislo je.Gotova prica.Ako ne verujes pitaj neke pametne ljude kao Vuk Draskovic,Cedu Jovanovic,Vesnu Pesic,itd. Eh Dodiku,dok bude USA (Joe Biden) ti neces nikad videti "Svi srbi u jednoj drzavi". Hajde pokusaj proglasiti "referendum" i otcepiti takozvanu "Rep.Srpsku" i pripojiti je Srbiji. Odmah Hrvati ce biti prisiljeni (od USA) da udaraju u Brcko.I ajde pogodi sta ce biti,Ode Banjaluka,Prijedor,itd.Amerika ubija "nezno".Samo hocu reci da je USA jaca od tebe i Kostunice.

zoran

pre 11 godina

Postavljam pitanje svima koji su zaplaseni pricama o nekakvoj izolaciji Srbije bla,bla...da li nekada pomisle da nisu normalni? Da li Vi uopste imate predstavu o tome sta je drzava? Od siline stranih izraza, kojima ne trazite smisao, izgubili ste nit maternjeg jezika. Rec drzava sama za sebe govori. To sto vi zagovarate nema naziv u nasem jeziku. Da probamo da to nazovemo NEDRZAVA SRBIJA! Kada govorite sta nam je ciniti, a vi kazite nedrzava zato sto u dosadasnjoj istoriji drzave ne postoji taktva koja bi postupala po Vasem uputsvu a da sebe naziva drzavom.

Sloba NYC

pre 11 godina

Novinare, svaka casti i Vama i Dodiku! Ovo je odlicno odradjen intervju. U poslednje vreme kad god citam intervjue u nasoj stampi ili se radi o nebitnim stvarima ili se govori u frazama koje ne znace nista. Ovo je pravo osvezenje.

Скандал

pre 11 godina

Draža Mihailović je samo jednom pogrešio, a to je što je pokušao da pravi savez sa okupatorima. Kao i kolaboracija s ustašama. Da je ostao nacionalni pokret, sve bi bilo drugačije.

Ако је Додик ово рекао онда искрено сумњам у његов патриотизам!
Понављање Титових мантри и неистина НИЈЕ ни у ком случају одлика српског родољуба!
Волео бих да чујем шта је тачно мислио под овим, ово је стварно недопустиво!

dexter

pre 11 godina

Ljudi sta je vama Dodik je jedan prevarant obicni i sve laze.prvi se odrekao Gavrila Principa a sada kao zali sto ce reci da je terorista.Nato ga je i doveo na vlast a sada je kao protiv njih Sve sto si pokrao ima da vratis ua ti u Cuzu

bezimena

pre 11 godina

U problem Kosova ne može ni Albanija da bude uključena, kamoli neki srpski ENTITET!

Dodik da se mane Srbije, zbog takvih "branilaca" i jesmo u ovom sosu, neka se okrene svojoj otadžbini BIH!

p.s. kada će biti iskontrolisana njegova imovina u Srbiji (Bg)?

miki

pre 11 godina

To sto je rekao istinu je jedno, a to sto je ta istina nepragmaticna i stetna u ovom trenutku je potpuno drugo. Ono sto je propustio da kaze i predlozi, je da za ovu njegovu celokupnu pricu i plan je potrebno obezbediti jaku svetsku silu kao saveznika koji ce tu pricu prilicno i sa dobrom voljom i akcijom podrzati. Potpuno nebitno da li je to Rusija, Nemacka, SAD, Kina itd....bitno je da to bude sila koja takav plan moze bez stete po nas da izgura - delima, a ne samo praznim obecanjima i istorijskim zamlacivanjem. Bez toga, ova prica moze da nam donese samo stetu, izolaciju i nista drugo. Valjda je nama Srbima jasno da se svet ne vrti oko nas, da nismo svemocni, i da ako hocemo nesto da uradimo moramo da imamo adekvatnog saveznika. Ako tako nesto nemamo, treba da cutimo dok ga jednog dana (ako taj dan uopste i dodje) ne obezbedimo, inace nam biti jos gore. Ili se jos nismo naucili pa nam nije dosta?

Ako je Drina granica popicemo je

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
Potpuno pogresan rezon i razmisljanje umesto da razmisljas ovako u Vojvodini su 70% stanovnistva Srbi.Mi treba da napravimo decentralizaciju po regionima i spojiti Crnu Goru i Republiku Srpsku ,a regionalizovati Vojvodinu,Juznu i Centralnu Srbiju i samim tim ograniciti Beograd koji je po povrsini veci od Moskve ,a ima u odnosu na Moskvu koja ima preko 10 miliona stanovnika manje od 2.

sadas

pre 11 godina

Dodik zna da mu je otkucalo pa pokusava da se predstavi kao lider srba. Upropastio je RS i okrenuo napaceni narod protiv sebe pa sada skuplja poene.

jelena

pre 11 godina

ta integracija dve republike, koju pomenuste, bila bi dobra samo onda kada bi se vojvodina otcepila. pa se vi onda lepo integrisete sa centralnom srbijom. i to je to. isti ste po mentalitetu. i 2099. cete da govorite ne damo kosovo i 2999. cete imati nekog nacionalnog neprijatelja i 3555. cete da se radije svadjate sa nekm nego da gledate da vam bude lepo svima i da uzivate u zivotu. veliki pozdrav,i pustite vi kosovo. gledajte malo svoj narod, gladan je i nema posla!

Predrag Petkovic

pre 11 godina

@jelena

Au kad procitam ovakav uvredljiv komentar strasnu tegobu dobijem u stomaku. Takvo pausalno vredjanje i gadjenje Srbima iz Bosne i "juzno od Save" je vec patolosko. Kako neko ko je rodjen u Vojvodini moze da ima visoko misljenje o sebi kao jedinki samo zato sto je rodjen u Vojvodini.

Rodjen sam u Pozarevcu (koreni su mi Banat i zapadna Srbija), studirao sam i radio 10 godina u Beogradu i sada zivim u Novom Sadu. Taj "mentalitet" vojvodjana o kome svi pricaju nisam zatekao ovde.

Zatekao sam ljude iste kao i sve druge na ovoj planeti, ali i nevidjenu palanacku ksenofobiju kod takvih kao sto su ljudi koji ostavljaju takve komentare.

Taj neverovatni paradoks i bolesni strah od ljudi sa strane koji samoproklamovani "starosedeoci" vojvodine kao visenacionalne zajednice pokazuju prema ljudima koji su bili dovoljno drski i dosli odnekud, pa ih decenijama zovu pogrdno "dodjosima", je nevidjen.

Naravno, to nikada nisam cuo niti primetio od neke pametne i obrazovane osobe. To uglavnom dolazi od istih onih ljudi koji bilo gde drugde na svetu pate od sovinizma, jer takvi zakrzljali bedni mozgovi moraju za nesto da se uhvate, pa kad vec nemaju nista sto su sami postigli u svom zivotu, onda traze neke mitske kategorije zajednickih vrednosti, koje u najvecem broju slucajeva ne postoje.

Jedan od onih drugih, pametnih i obrazovanih starosedelaca Vojvodine je jednom rekao "Vojvodjani su jedna grupa ljudi koja je posebna po tome sto misli da je posebna".

miki

pre 11 godina

To sto je rekao istinu je jedno, a to sto je ta istina nepragmaticna i stetna u ovom trenutku je potpuno drugo. Ono sto je propustio da kaze i predlozi, je da za ovu njegovu celokupnu pricu i plan je potrebno obezbediti jaku svetsku silu kao saveznika koji ce tu pricu prilicno i sa dobrom voljom i akcijom podrzati. Potpuno nebitno da li je to Rusija, Nemacka, SAD, Kina itd....bitno je da to bude sila koja takav plan moze bez stete po nas da izgura - delima, a ne samo praznim obecanjima i istorijskim zamlacivanjem. Bez toga, ova prica moze da nam donese samo stetu, izolaciju i nista drugo. Valjda je nama Srbima jasno da se svet ne vrti oko nas, da nismo svemocni, i da ako hocemo nesto da uradimo moramo da imamo adekvatnog saveznika. Ako tako nesto nemamo, treba da cutimo dok ga jednog dana (ako taj dan uopste i dodje) ne obezbedimo, inace nam biti jos gore. Ili se jos nismo naucili pa nam nije dosta?

jelena

pre 11 godina

ta integracija dve republike, koju pomenuste, bila bi dobra samo onda kada bi se vojvodina otcepila. pa se vi onda lepo integrisete sa centralnom srbijom. i to je to. isti ste po mentalitetu. i 2099. cete da govorite ne damo kosovo i 2999. cete imati nekog nacionalnog neprijatelja i 3555. cete da se radije svadjate sa nekm nego da gledate da vam bude lepo svima i da uzivate u zivotu. veliki pozdrav,i pustite vi kosovo. gledajte malo svoj narod, gladan je i nema posla!

cvingr

pre 11 godina

Ala smaraju ovi nabeđeni vojvođanski separatisti. Nema vas ni za cenzus da se pređe a vi ćete nešto da otcepljujete, presmešno......

Goran

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
to nije nikakav " svoj narod" vec moj ( nas) srpski narod, koji nije gladan i bez posla u Republici Srpskoj.
moj, srpski narod je gladan i bez posla u Republici Srbiji...
zamenila si teze, pomesala si babe i zabe, Jelena... zvucis smuseno i nasuvislo.
jadno od tebe...

sadas

pre 11 godina

Dodik zna da mu je otkucalo pa pokusava da se predstavi kao lider srba. Upropastio je RS i okrenuo napaceni narod protiv sebe pa sada skuplja poene.

Orgon

pre 11 godina

Ovdje ima jedan problem. "Republika" Srpska nije država nego je produkt sporazuma u Daytonu između BiH, Hrvatske i Srbije (Jugoslavije). Onoga trenutka (ako i kada naravno) bi se BiH raspala, svi sporazumi na osnovu kojih RS postoji više ne vrijede. Dakle nije RS postojala ranije (osim ako "vladu" sa Pala koja gostuje u Hagu i njihovo igranje države kako bi se izbjegle sankcije Srbiji zaista smatrate državotvornom,...) pa se onda sporazumno udružila sa ostatkom BiH, nego je ista nastala temeljem tog sporazuma i nakon vojnog poraza. Hrvatske snage su se temeljem tog sporazuma povukle sa velikih dijelova teritorija kako bi sporazum bio ostvaren, znači u interesu mira. Ukoliko netko u RS misli da jednostavno i bez nasilja može istu (i u takvim granicama) pripojiti Srbiji, onda radi račun bez krčmara, i ujedno baca vodu na mlin svima u Hrvatskoj koji smatraju da Srbima ne treba vjerovati, jer samo čekaju pravu priliku kako bi nastavili sa Velikosrpskom politikom. Neki od kometara ovdje prilično jasno ukazuju na baš takav način razmišljanja.

Student

pre 11 godina

,,Jelena,, mislim da si se malo izgubila. Nasem narodu je potrebna samo sloga i nista vise. Kada bi to ostvarili, bili bi najmocnija drzava na Balkanu.

Sloba NYC

pre 11 godina

Novinare, svaka casti i Vama i Dodiku! Ovo je odlicno odradjen intervju. U poslednje vreme kad god citam intervjue u nasoj stampi ili se radi o nebitnim stvarima ili se govori u frazama koje ne znace nista. Ovo je pravo osvezenje.

Komsija

pre 11 godina

Kosovo,Kosovo,kosovo.Ma ostavi ti "sever kosova" jer nema nista od te price.Otislo je.Gotova prica.Ako ne verujes pitaj neke pametne ljude kao Vuk Draskovic,Cedu Jovanovic,Vesnu Pesic,itd. Eh Dodiku,dok bude USA (Joe Biden) ti neces nikad videti "Svi srbi u jednoj drzavi". Hajde pokusaj proglasiti "referendum" i otcepiti takozvanu "Rep.Srpsku" i pripojiti je Srbiji. Odmah Hrvati ce biti prisiljeni (od USA) da udaraju u Brcko.I ajde pogodi sta ce biti,Ode Banjaluka,Prijedor,itd.Amerika ubija "nezno".Samo hocu reci da je USA jaca od tebe i Kostunice.

"legalisti"?

pre 11 godina

(Orgon, 14. februar 2013 08:07)

Nije ni Hrvatska- ovakva "kifla" kakvu je znamo danas- postojala do 1945. i osnivanja DFJ, niti je pre 1974. imala bilo kakva obeležja države, niti je bilo kakav suverenitet u tu zajedničku državu unela (osim ako ne računamo pravni kontinuitet sa NDH, ali to je malo škakljivo) niti bi bilo kakva Hrvatska postojala da je alavi Karađorđević "ujedinitelj" lepo pustio Italijane i Austrijance da okupiraju to malo kajkavštine i čakavštine što ima. Sve te istorijske i pravne činjenice nisu vam smetale da otcepite teritorije koje su vekovno bile naseljene autohtonim Srbima, protiv njihove volje odnosno protiv volje naroda koji je čak i u takvoj "izmišljenoj" Hrvatskoj imao status konstitutivnog. O sudbini Srba u BiH POSLEDNJI će imati da se pitaju Hrvati i Hrvatska, upamtite te reči, POSLEDNJI. Mislim da je jedna NDH bila više nego dovoljna tom nesrećnom narodu tamo, ili se ne slažete?

Mico

pre 11 godina

Republika Srpska treba da gleda sebe i da ide putem potpune nezavisnosti! Čuj ovog Hrvata- "posljedica vojnog poraza"?! Pa ko je pobijedio u BiH? Oni koji su zagovarali Hrvatsku do Drine, oni koji su zagovarali unitarnu državu ili oni koji su se borili za Republiku Srpsku? Zato vama i smeta Republika Srpska. Svjesni ste vi svega. I nezavisnost Republike Srpske nije "velikosrpska politika" već želja jednog naroda! I neće te nam ni vi "dušebrižnici" iz Srbije ni potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva držati lekcije šta ćemo i kako ćemo. Jedina "velikodržavna" politika koja ovdje postoji je velikoalbanska! Ali normalno, "divni" i "pošteni" potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva to ne priznaju. To je samo jedna od srpskih laži. Hehe...

Ako je Drina granica popicemo je

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
Potpuno pogresan rezon i razmisljanje umesto da razmisljas ovako u Vojvodini su 70% stanovnistva Srbi.Mi treba da napravimo decentralizaciju po regionima i spojiti Crnu Goru i Republiku Srpsku ,a regionalizovati Vojvodinu,Juznu i Centralnu Srbiju i samim tim ograniciti Beograd koji je po povrsini veci od Moskve ,a ima u odnosu na Moskvu koja ima preko 10 miliona stanovnika manje od 2.

bezimena

pre 11 godina

U problem Kosova ne može ni Albanija da bude uključena, kamoli neki srpski ENTITET!

Dodik da se mane Srbije, zbog takvih "branilaca" i jesmo u ovom sosu, neka se okrene svojoj otadžbini BIH!

p.s. kada će biti iskontrolisana njegova imovina u Srbiji (Bg)?

London 94

pre 11 godina

Integrisati Bosnu I preko toga integrisati srbe na nivou u sirem polju preko EU.
Sve ostalo je veoma tesko, skoro neostvarljivo. Za nesto tako potreban je covek sirokog uma, hrabar vizionar .
Dodik , to nije.
Dodikova politika skodi Srbiji I srbstvu.

dexter

pre 11 godina

Ljudi sta je vama Dodik je jedan prevarant obicni i sve laze.prvi se odrekao Gavrila Principa a sada kao zali sto ce reci da je terorista.Nato ga je i doveo na vlast a sada je kao protiv njih Sve sto si pokrao ima da vratis ua ti u Cuzu

bosanac

pre 11 godina

Gospodo draga,sve što je u Bosni trebalo da se uradi za međunarodnu zajednicu uradio je ovaj "veliki srbin" Dodik.Prve tablice,pasoš,ličnu kartu itd. on je uzeo,i to je debelo naplatio,što je najbolje osjetio njegov narod.Provjerite koliko bogatstvo posjeduje taj čovjek pa ćete vidjeti kuda vodi ova njegova priča!

Mr.W

pre 11 godina

Milošević je ovako krenuo. Napucaj narod strahom , naoružaj ga i onda u ratove. Ovaj lik a ni Srbija nema te snage sreća ali je princip isti. A što se mene tiče kome je dobar neka ga vodi kući.

Galaxy

pre 11 godina

Najvise mrzenje u komentarima prema drugim narodima ima uvek kada se pominje Republika Srspska.

"Nasa braca Srbi preko Drine" bi opet da spajaju nesto i oduzimaju drugima. Koliko vidim od same Republike Srpske pa do Crne Gore a i Vojvodjani su vam zulj.
Mislim da ste tako nesto pokusali 90ih vi u Bosni a i oni u Hrvatskoj pa smo zbog vas ratovali i popili po glupaci. Hajde sada oladite malo i uzivajte u teritoriji koju ste sami krojili i takodje uzivajte u zabludi da ste vi predstavnici naseg Srpskog naroda.

Sremac

pre 11 godina

Dace bog da se dogodine ujedinimo sa bracom preko Drine. Izgubili smo Kosovo sa 1 500 000 Albanaca a dobijamo Republiku Srpsku sa 1 500 000 Srba! Hrvati i Bosnjaci ne bi smeli da nas napadnu u slucaju proglasenja nezavisnosti RS jer koliko smo mi u nezavidnom polozaju sa Banjalukom ,Brcko, Prijedorom i oni su u istom polozaju sa Vukovarom, Osijekom, Sarajevom, Tuzlom, Mostarom i Dubrovnikom i tu bi bila otvorena pandorina kutija...

blik

pre 11 godina

Većina onoga što je rekao je tačno. Samo, problem je što je njemu teško vjerovati da li govori ono što misli. Prije desetak, petnaestak godina pričao je potpuno drugu priču. Bespogovorno mu vjerujem samo za Amerikance/ Zapad, njih barem zna, bio je njihov štićenik do prije dvije-tri godine.

djordjejugos

pre 11 godina

Covjek izjavi da je sa svim dosadasnjim drzavnicima Srbije odlicno saradjivao ! Moramo zakljuciti da mu se politika "dobar dan carsijo na sve citiri strane", odlicno isplatila.
Zlobnici tvrde da je svoju prilagodljivost dobro materijalizovao u Beogradu, a u rodnim Laktasima je to iz aviona vidljivo.
Sada nam se Dodik nudi kao spasioc srpskih drzava, a mi nesto oklevamo !
Miletove "mudre ideje", nas vode u nove sukobe, a mozda i u ratove, u kojima bi se ponovo "patrioti" obogatili, a raja ginula u prvim borbenim linijama.
PS: Ima li jos budala u zemlji Srbiji ?

vita_brevis

pre 11 godina

Ako je neko, na projektu Republike Srpske, (ako nije na tome, onda je red reci naciji, na cemu drugome) stekao ogromno materijalno bogatstvo, postavlja se pitanje: koliki profit ocekuje, od projekta Kosovo?

Sloba NYC

pre 11 godina

(Predrag Petkovic, 14. februar 2013 07:35)

Svaka Vam cast na komentaru! I u SAD, gde inace zivim, rasizam je odlika sveta na margini, licnosti koje nisu uspele da se ostvare zdravom porodicom i prijateljima, obrazovanjem, ili karijerom. Njima je potrebno da nadju krivca jer su u osnovi nezadovoljni svojim polozajem, te najcesce mrze Crnce, Meksikance, Azijate ili imigrante("dodjose"). Pogotovo je mrznja izrazena kada u njima prepoznaju dobre osobine koje sami ne poseduju.

Влајко

pre 11 godina

Сви који се баве политиком на овим просторима брзо се упознају са Истином. У међувремену, ћутећи у мраку, тргују са Њом за рачун партијских интереса који су у бити увек лични.

zoran

pre 11 godina

Postavljam pitanje svima koji su zaplaseni pricama o nekakvoj izolaciji Srbije bla,bla...da li nekada pomisle da nisu normalni? Da li Vi uopste imate predstavu o tome sta je drzava? Od siline stranih izraza, kojima ne trazite smisao, izgubili ste nit maternjeg jezika. Rec drzava sama za sebe govori. To sto vi zagovarate nema naziv u nasem jeziku. Da probamo da to nazovemo NEDRZAVA SRBIJA! Kada govorite sta nam je ciniti, a vi kazite nedrzava zato sto u dosadasnjoj istoriji drzave ne postoji taktva koja bi postupala po Vasem uputsvu a da sebe naziva drzavom.

JArsen

pre 11 godina

Teritorije koje nikada nisu pripadale Srbiji, nikada nece biti u njenom sastavu ! Kosovo i RS su razlicita prica, kao i Krajina.
U suprotnom, novi rat na istu temu !
Sto se tice 100-godisnje proslave, Srbija treba da obnovi odnose sa bivsim saveznicima, istorijski Rusija je uvek bila daleko, sta reci na cinjenicu da je bila komunisticka zemlja u najkriticnijem periodu.

Скандал

pre 11 godina

Draža Mihailović je samo jednom pogrešio, a to je što je pokušao da pravi savez sa okupatorima. Kao i kolaboracija s ustašama. Da je ostao nacionalni pokret, sve bi bilo drugačije.

Ако је Додик ово рекао онда искрено сумњам у његов патриотизам!
Понављање Титових мантри и неистина НИЈЕ ни у ком случају одлика српског родољуба!
Волео бих да чујем шта је тачно мислио под овим, ово је стварно недопустиво!

magla

pre 11 godina

Cim zagusti miletu i popularnost mu pocne da pada on otvara istu temu.Referendum i ocjepljenje.Misli mile da ce mu pomoci prodaja magle.I tako dok mile prodaje maglu gradzani sve siromasniji i siromasniji a mile sve bogatiji i bogatiji.Pa sada ko je ovdje glup mile ili narod.

Miroslav

pre 11 godina

(Galaxy, 14. februar 2013 20:06)

Ti verovatno i nisi srbin
Moji koreni su poreklom iz republike srpske,obojica mojih pradedova su bili solunci,borili se za srbiju i srpstvo
Nisu krivi srbi iz republike srpske,niti srbi iz hrvatske za rat,kriv je sloba,a sloba je iz srbije,posto po tebi to ima veze
Bez slobinog amin nije nista smelo da se uradi nigde gde su bili srbi
Nije kriv narod,nisu srbi iz srpke losiji od srba iz srbije ili obrnuto,narod je narod,a oni koji vode taj narod mogu biti losi ili dobri
Nijedna drzava ne sme da se odrice svojih sunardnika,pogotovo onih koji tu drzavu vole svim srcem,a srbi iz republike srpske vole srbiju kao majku rodjenu,i to niko nikad ne moze promeniti

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Dok priča o Kosovu Zaboravlja da je ovo U SRBIJI A NE U RS. I dokle više jeftinih fraza dok se debelo bogati a prosipa svije težnje i zamisli? U ovoj se zemlji IMA KO DA BRINE I BEZ NJEGA, ON JE APSOLUTNI VIŠAK, ČAK TEG I NEPOŽELJAN SAVEZNIK JER SE NJEGOV "MINULI RAD" ODAVNO ZNA. Posleratni kapitalista, a narod mu ječi od "zadovoljstva". "Hvala" na takvoj "pomoći" NE TREBA DA SE TRUDITE, NIJE U VAŠEM ATARU. Skoro da je isti kao naše "patriJote". Samo je bahatiji i prostijeg jezika.

bistri "analitičar" :)

pre 11 godina

(Orgon, 15. februar 2013 08:05)

Ma važno da si ti nama bistar, pa ovde prodaješ beli bubreg za pravi :) Da se ne lažemo, jedini razlog zašto Hrvatskoj smeta Srbija zapadno od Brčkog, jesu teritorijalne pretenzije koje Hrvatska ima prema bosanskoj Posavini i koju se nada da će pripojiti u slučaju "nesrećnog i neželjenog raspada BiH". Posavinu ćete dobiti onda kada se odreknete teritorija sa kojih ste proterali više stotina hiljada ljudi (dalmatinsko zaleđe, Banija, Lika, Kordun, zapadna Slavonija) što znači nikada. Hrvati u slučaju raspada dobijaju šaku kamenja i pasivne krajeve (tj zapadnu Hercegovinu) a očigledno je zinulo za lepšim i većim parčetom kolača. S druge strane, u zapadnoj Hercegovini je velika hrvatska svetinja Međugorje, tako da ste sa te strane u ogromnom dobitku, skoro koliko bi bila Srbija da povrati Kosovo :) Hrvati su izgleda ozbiljno poverovali da su nekakav faktor i da će njih neko nešto pitati ako se Bosna bude raspadala, smešno ...

Orgon

pre 11 godina

(Mico, 14. februar 2013 09:53)

Ti nisi baš bistar, je li? "Republika" Srpska je manje republika nego "Republika" Kosovo. Je li to shvaćaš? I jedna i druga nemaju nikakvo pravo biti nezavisne, jedino je ova posljednja to dobila zahvaljujući Američkom oružju i interesima, te se samo čeka ujedinjenje sa Albanijom. Ne smeta nama u Hrvatskoj RS sama po sebi nego u nekoj budućoj kombinaciji sa Beogradom. Neka se u onda u slučaju (nepoželjnog i nesretnog raspada BiH) onda udruže djelovi zapadno od koridora sa Hrvatskom i zadrže Srbsku autonomiju... Svi znate o čemu se tu radi samo se malo pravite...

Srbin iz Srbije

pre 11 godina

Dodik, gledaj ti tvoje dvoriste koje jos uvek nisi pocistio i sredio, nemoj gledati u tudje. A porucio bih i ostaloj prekodrinskoj braci, da nas je rat u bivsoj SFRJ opametio i da ne gledamo vise tako naivno kao tada sto smo gledali. Ako ste pametni, shvaticete poruku.

vikings

pre 11 godina

Zelio Bih da odgovorim ,Miloradu o tome kako su slusali Milosevica . Apsolutno nije tacno da ste slusali Milosevicevu naredbu da se u dubinu od reke Dine 50 km ocisti Bosna od Bosnjaka. Vi ste Bosnu cistili tako da imate teritoriju okruzenu Bosnjacima i Hrvatima umjesto povezanu sa Srbijom . Da je Milosevic ovakav i onakav mozemo govoriti ali da je toliko naivan e vala nije .

Milojka

pre 11 godina

Najbolji drug i brat bivseg nam predsednika Borisa Tadica..Mile Ronhil i Bota...i treci medju njima najjaci stari vuk Djilas Dragan...Taj brizni Dodik i drugar mu Beogradski Djilas su se toliko omrsili na racun Beograda i gradskog prevoza da je to bruka i sramota. Jedan hint za policiju i tuzilastvo, ispitati poreklo vozila firme B....... i ko u toj firmi ima tal...naci cete tu i Covica smekera...ali vi to vec znate a verovatno i imate tal...300e dnevno grad Beograd placa po jednom vozilu za usluge koje ti privatno-drzavni prevoznici cine na linijama gradskog prevoza...dakle placaju sami sebi iz sopstvenog budzeta za usluge koje sami izvode...a da vam ne pricam da svi autobusi stizu iz RS kanalima Mileta Ronhila a da pri tome imaju sjajan kontakt sa naftnom ekipom iz bratskih nam pravoslavnih zemalja, pa ekonomiju Srbije potpomazu crnim uvozom da ne kazem svercom, a uz sve to jos dobijaju i benificiranu cenu goriva...pomnozite 300e sa brojem vozila gradskog i prigradskog prevoza samo te jedne navedene firme, a verujem da su i druge slicnog karaktera, pa vidite...a gde je tu bus pljus jos... kod nas sve hvala Bogu javna tajna...i taaaakooo...a on se brine za Srbistan i Srbstvo...ne pomazi komsija ako Boga znas...i ne ostri brijac mnogo, mozes da se poseces...

jelena

pre 11 godina

ta integracija dve republike, koju pomenuste, bila bi dobra samo onda kada bi se vojvodina otcepila. pa se vi onda lepo integrisete sa centralnom srbijom. i to je to. isti ste po mentalitetu. i 2099. cete da govorite ne damo kosovo i 2999. cete imati nekog nacionalnog neprijatelja i 3555. cete da se radije svadjate sa nekm nego da gledate da vam bude lepo svima i da uzivate u zivotu. veliki pozdrav,i pustite vi kosovo. gledajte malo svoj narod, gladan je i nema posla!

sadas

pre 11 godina

Dodik zna da mu je otkucalo pa pokusava da se predstavi kao lider srba. Upropastio je RS i okrenuo napaceni narod protiv sebe pa sada skuplja poene.

Orgon

pre 11 godina

Ovdje ima jedan problem. "Republika" Srpska nije država nego je produkt sporazuma u Daytonu između BiH, Hrvatske i Srbije (Jugoslavije). Onoga trenutka (ako i kada naravno) bi se BiH raspala, svi sporazumi na osnovu kojih RS postoji više ne vrijede. Dakle nije RS postojala ranije (osim ako "vladu" sa Pala koja gostuje u Hagu i njihovo igranje države kako bi se izbjegle sankcije Srbiji zaista smatrate državotvornom,...) pa se onda sporazumno udružila sa ostatkom BiH, nego je ista nastala temeljem tog sporazuma i nakon vojnog poraza. Hrvatske snage su se temeljem tog sporazuma povukle sa velikih dijelova teritorija kako bi sporazum bio ostvaren, znači u interesu mira. Ukoliko netko u RS misli da jednostavno i bez nasilja može istu (i u takvim granicama) pripojiti Srbiji, onda radi račun bez krčmara, i ujedno baca vodu na mlin svima u Hrvatskoj koji smatraju da Srbima ne treba vjerovati, jer samo čekaju pravu priliku kako bi nastavili sa Velikosrpskom politikom. Neki od kometara ovdje prilično jasno ukazuju na baš takav način razmišljanja.

Komsija

pre 11 godina

Kosovo,Kosovo,kosovo.Ma ostavi ti "sever kosova" jer nema nista od te price.Otislo je.Gotova prica.Ako ne verujes pitaj neke pametne ljude kao Vuk Draskovic,Cedu Jovanovic,Vesnu Pesic,itd. Eh Dodiku,dok bude USA (Joe Biden) ti neces nikad videti "Svi srbi u jednoj drzavi". Hajde pokusaj proglasiti "referendum" i otcepiti takozvanu "Rep.Srpsku" i pripojiti je Srbiji. Odmah Hrvati ce biti prisiljeni (od USA) da udaraju u Brcko.I ajde pogodi sta ce biti,Ode Banjaluka,Prijedor,itd.Amerika ubija "nezno".Samo hocu reci da je USA jaca od tebe i Kostunice.

bezimena

pre 11 godina

U problem Kosova ne može ni Albanija da bude uključena, kamoli neki srpski ENTITET!

Dodik da se mane Srbije, zbog takvih "branilaca" i jesmo u ovom sosu, neka se okrene svojoj otadžbini BIH!

p.s. kada će biti iskontrolisana njegova imovina u Srbiji (Bg)?

London 94

pre 11 godina

Integrisati Bosnu I preko toga integrisati srbe na nivou u sirem polju preko EU.
Sve ostalo je veoma tesko, skoro neostvarljivo. Za nesto tako potreban je covek sirokog uma, hrabar vizionar .
Dodik , to nije.
Dodikova politika skodi Srbiji I srbstvu.

Sremac

pre 11 godina

Dace bog da se dogodine ujedinimo sa bracom preko Drine. Izgubili smo Kosovo sa 1 500 000 Albanaca a dobijamo Republiku Srpsku sa 1 500 000 Srba! Hrvati i Bosnjaci ne bi smeli da nas napadnu u slucaju proglasenja nezavisnosti RS jer koliko smo mi u nezavidnom polozaju sa Banjalukom ,Brcko, Prijedorom i oni su u istom polozaju sa Vukovarom, Osijekom, Sarajevom, Tuzlom, Mostarom i Dubrovnikom i tu bi bila otvorena pandorina kutija...

Mr.W

pre 11 godina

Milošević je ovako krenuo. Napucaj narod strahom , naoružaj ga i onda u ratove. Ovaj lik a ni Srbija nema te snage sreća ali je princip isti. A što se mene tiče kome je dobar neka ga vodi kući.

dexter

pre 11 godina

Ljudi sta je vama Dodik je jedan prevarant obicni i sve laze.prvi se odrekao Gavrila Principa a sada kao zali sto ce reci da je terorista.Nato ga je i doveo na vlast a sada je kao protiv njih Sve sto si pokrao ima da vratis ua ti u Cuzu

Mico

pre 11 godina

Republika Srpska treba da gleda sebe i da ide putem potpune nezavisnosti! Čuj ovog Hrvata- "posljedica vojnog poraza"?! Pa ko je pobijedio u BiH? Oni koji su zagovarali Hrvatsku do Drine, oni koji su zagovarali unitarnu državu ili oni koji su se borili za Republiku Srpsku? Zato vama i smeta Republika Srpska. Svjesni ste vi svega. I nezavisnost Republike Srpske nije "velikosrpska politika" već želja jednog naroda! I neće te nam ni vi "dušebrižnici" iz Srbije ni potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva držati lekcije šta ćemo i kako ćemo. Jedina "velikodržavna" politika koja ovdje postoji je velikoalbanska! Ali normalno, "divni" i "pošteni" potomci nacista iz Hrvatske i Sarajeva to ne priznaju. To je samo jedna od srpskih laži. Hehe...

Скандал

pre 11 godina

Draža Mihailović je samo jednom pogrešio, a to je što je pokušao da pravi savez sa okupatorima. Kao i kolaboracija s ustašama. Da je ostao nacionalni pokret, sve bi bilo drugačije.

Ако је Додик ово рекао онда искрено сумњам у његов патриотизам!
Понављање Титових мантри и неистина НИЈЕ ни у ком случају одлика српског родољуба!
Волео бих да чујем шта је тачно мислио под овим, ово је стварно недопустиво!

"legalisti"?

pre 11 godina

(Orgon, 14. februar 2013 08:07)

Nije ni Hrvatska- ovakva "kifla" kakvu je znamo danas- postojala do 1945. i osnivanja DFJ, niti je pre 1974. imala bilo kakva obeležja države, niti je bilo kakav suverenitet u tu zajedničku državu unela (osim ako ne računamo pravni kontinuitet sa NDH, ali to je malo škakljivo) niti bi bilo kakva Hrvatska postojala da je alavi Karađorđević "ujedinitelj" lepo pustio Italijane i Austrijance da okupiraju to malo kajkavštine i čakavštine što ima. Sve te istorijske i pravne činjenice nisu vam smetale da otcepite teritorije koje su vekovno bile naseljene autohtonim Srbima, protiv njihove volje odnosno protiv volje naroda koji je čak i u takvoj "izmišljenoj" Hrvatskoj imao status konstitutivnog. O sudbini Srba u BiH POSLEDNJI će imati da se pitaju Hrvati i Hrvatska, upamtite te reči, POSLEDNJI. Mislim da je jedna NDH bila više nego dovoljna tom nesrećnom narodu tamo, ili se ne slažete?

JArsen

pre 11 godina

Teritorije koje nikada nisu pripadale Srbiji, nikada nece biti u njenom sastavu ! Kosovo i RS su razlicita prica, kao i Krajina.
U suprotnom, novi rat na istu temu !
Sto se tice 100-godisnje proslave, Srbija treba da obnovi odnose sa bivsim saveznicima, istorijski Rusija je uvek bila daleko, sta reci na cinjenicu da je bila komunisticka zemlja u najkriticnijem periodu.

Ako je Drina granica popicemo je

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
Potpuno pogresan rezon i razmisljanje umesto da razmisljas ovako u Vojvodini su 70% stanovnistva Srbi.Mi treba da napravimo decentralizaciju po regionima i spojiti Crnu Goru i Republiku Srpsku ,a regionalizovati Vojvodinu,Juznu i Centralnu Srbiju i samim tim ograniciti Beograd koji je po povrsini veci od Moskve ,a ima u odnosu na Moskvu koja ima preko 10 miliona stanovnika manje od 2.

Student

pre 11 godina

,,Jelena,, mislim da si se malo izgubila. Nasem narodu je potrebna samo sloga i nista vise. Kada bi to ostvarili, bili bi najmocnija drzava na Balkanu.

cvingr

pre 11 godina

Ala smaraju ovi nabeđeni vojvođanski separatisti. Nema vas ni za cenzus da se pređe a vi ćete nešto da otcepljujete, presmešno......

Galaxy

pre 11 godina

Najvise mrzenje u komentarima prema drugim narodima ima uvek kada se pominje Republika Srspska.

"Nasa braca Srbi preko Drine" bi opet da spajaju nesto i oduzimaju drugima. Koliko vidim od same Republike Srpske pa do Crne Gore a i Vojvodjani su vam zulj.
Mislim da ste tako nesto pokusali 90ih vi u Bosni a i oni u Hrvatskoj pa smo zbog vas ratovali i popili po glupaci. Hajde sada oladite malo i uzivajte u teritoriji koju ste sami krojili i takodje uzivajte u zabludi da ste vi predstavnici naseg Srpskog naroda.

Sloba NYC

pre 11 godina

Novinare, svaka casti i Vama i Dodiku! Ovo je odlicno odradjen intervju. U poslednje vreme kad god citam intervjue u nasoj stampi ili se radi o nebitnim stvarima ili se govori u frazama koje ne znace nista. Ovo je pravo osvezenje.

vita_brevis

pre 11 godina

Ako je neko, na projektu Republike Srpske, (ako nije na tome, onda je red reci naciji, na cemu drugome) stekao ogromno materijalno bogatstvo, postavlja se pitanje: koliki profit ocekuje, od projekta Kosovo?

Predrag Petkovic

pre 11 godina

@jelena

Au kad procitam ovakav uvredljiv komentar strasnu tegobu dobijem u stomaku. Takvo pausalno vredjanje i gadjenje Srbima iz Bosne i "juzno od Save" je vec patolosko. Kako neko ko je rodjen u Vojvodini moze da ima visoko misljenje o sebi kao jedinki samo zato sto je rodjen u Vojvodini.

Rodjen sam u Pozarevcu (koreni su mi Banat i zapadna Srbija), studirao sam i radio 10 godina u Beogradu i sada zivim u Novom Sadu. Taj "mentalitet" vojvodjana o kome svi pricaju nisam zatekao ovde.

Zatekao sam ljude iste kao i sve druge na ovoj planeti, ali i nevidjenu palanacku ksenofobiju kod takvih kao sto su ljudi koji ostavljaju takve komentare.

Taj neverovatni paradoks i bolesni strah od ljudi sa strane koji samoproklamovani "starosedeoci" vojvodine kao visenacionalne zajednice pokazuju prema ljudima koji su bili dovoljno drski i dosli odnekud, pa ih decenijama zovu pogrdno "dodjosima", je nevidjen.

Naravno, to nikada nisam cuo niti primetio od neke pametne i obrazovane osobe. To uglavnom dolazi od istih onih ljudi koji bilo gde drugde na svetu pate od sovinizma, jer takvi zakrzljali bedni mozgovi moraju za nesto da se uhvate, pa kad vec nemaju nista sto su sami postigli u svom zivotu, onda traze neke mitske kategorije zajednickih vrednosti, koje u najvecem broju slucajeva ne postoje.

Jedan od onih drugih, pametnih i obrazovanih starosedelaca Vojvodine je jednom rekao "Vojvodjani su jedna grupa ljudi koja je posebna po tome sto misli da je posebna".

blik

pre 11 godina

Većina onoga što je rekao je tačno. Samo, problem je što je njemu teško vjerovati da li govori ono što misli. Prije desetak, petnaestak godina pričao je potpuno drugu priču. Bespogovorno mu vjerujem samo za Amerikance/ Zapad, njih barem zna, bio je njihov štićenik do prije dvije-tri godine.

bosanac

pre 11 godina

Gospodo draga,sve što je u Bosni trebalo da se uradi za međunarodnu zajednicu uradio je ovaj "veliki srbin" Dodik.Prve tablice,pasoš,ličnu kartu itd. on je uzeo,i to je debelo naplatio,što je najbolje osjetio njegov narod.Provjerite koliko bogatstvo posjeduje taj čovjek pa ćete vidjeti kuda vodi ova njegova priča!

Orgon

pre 11 godina

(Mico, 14. februar 2013 09:53)

Ti nisi baš bistar, je li? "Republika" Srpska je manje republika nego "Republika" Kosovo. Je li to shvaćaš? I jedna i druga nemaju nikakvo pravo biti nezavisne, jedino je ova posljednja to dobila zahvaljujući Američkom oružju i interesima, te se samo čeka ujedinjenje sa Albanijom. Ne smeta nama u Hrvatskoj RS sama po sebi nego u nekoj budućoj kombinaciji sa Beogradom. Neka se u onda u slučaju (nepoželjnog i nesretnog raspada BiH) onda udruže djelovi zapadno od koridora sa Hrvatskom i zadrže Srbsku autonomiju... Svi znate o čemu se tu radi samo se malo pravite...

Goran

pre 11 godina

jelena, 13. februar 2013 23:57)
to nije nikakav " svoj narod" vec moj ( nas) srpski narod, koji nije gladan i bez posla u Republici Srpskoj.
moj, srpski narod je gladan i bez posla u Republici Srbiji...
zamenila si teze, pomesala si babe i zabe, Jelena... zvucis smuseno i nasuvislo.
jadno od tebe...

bistri "analitičar" :)

pre 11 godina

(Orgon, 15. februar 2013 08:05)

Ma važno da si ti nama bistar, pa ovde prodaješ beli bubreg za pravi :) Da se ne lažemo, jedini razlog zašto Hrvatskoj smeta Srbija zapadno od Brčkog, jesu teritorijalne pretenzije koje Hrvatska ima prema bosanskoj Posavini i koju se nada da će pripojiti u slučaju "nesrećnog i neželjenog raspada BiH". Posavinu ćete dobiti onda kada se odreknete teritorija sa kojih ste proterali više stotina hiljada ljudi (dalmatinsko zaleđe, Banija, Lika, Kordun, zapadna Slavonija) što znači nikada. Hrvati u slučaju raspada dobijaju šaku kamenja i pasivne krajeve (tj zapadnu Hercegovinu) a očigledno je zinulo za lepšim i većim parčetom kolača. S druge strane, u zapadnoj Hercegovini je velika hrvatska svetinja Međugorje, tako da ste sa te strane u ogromnom dobitku, skoro koliko bi bila Srbija da povrati Kosovo :) Hrvati su izgleda ozbiljno poverovali da su nekakav faktor i da će njih neko nešto pitati ako se Bosna bude raspadala, smešno ...

Miroslav

pre 11 godina

(Galaxy, 14. februar 2013 20:06)

Ti verovatno i nisi srbin
Moji koreni su poreklom iz republike srpske,obojica mojih pradedova su bili solunci,borili se za srbiju i srpstvo
Nisu krivi srbi iz republike srpske,niti srbi iz hrvatske za rat,kriv je sloba,a sloba je iz srbije,posto po tebi to ima veze
Bez slobinog amin nije nista smelo da se uradi nigde gde su bili srbi
Nije kriv narod,nisu srbi iz srpke losiji od srba iz srbije ili obrnuto,narod je narod,a oni koji vode taj narod mogu biti losi ili dobri
Nijedna drzava ne sme da se odrice svojih sunardnika,pogotovo onih koji tu drzavu vole svim srcem,a srbi iz republike srpske vole srbiju kao majku rodjenu,i to niko nikad ne moze promeniti

miki

pre 11 godina

To sto je rekao istinu je jedno, a to sto je ta istina nepragmaticna i stetna u ovom trenutku je potpuno drugo. Ono sto je propustio da kaze i predlozi, je da za ovu njegovu celokupnu pricu i plan je potrebno obezbediti jaku svetsku silu kao saveznika koji ce tu pricu prilicno i sa dobrom voljom i akcijom podrzati. Potpuno nebitno da li je to Rusija, Nemacka, SAD, Kina itd....bitno je da to bude sila koja takav plan moze bez stete po nas da izgura - delima, a ne samo praznim obecanjima i istorijskim zamlacivanjem. Bez toga, ova prica moze da nam donese samo stetu, izolaciju i nista drugo. Valjda je nama Srbima jasno da se svet ne vrti oko nas, da nismo svemocni, i da ako hocemo nesto da uradimo moramo da imamo adekvatnog saveznika. Ako tako nesto nemamo, treba da cutimo dok ga jednog dana (ako taj dan uopste i dodje) ne obezbedimo, inace nam biti jos gore. Ili se jos nismo naucili pa nam nije dosta?

vikings

pre 11 godina

Zelio Bih da odgovorim ,Miloradu o tome kako su slusali Milosevica . Apsolutno nije tacno da ste slusali Milosevicevu naredbu da se u dubinu od reke Dine 50 km ocisti Bosna od Bosnjaka. Vi ste Bosnu cistili tako da imate teritoriju okruzenu Bosnjacima i Hrvatima umjesto povezanu sa Srbijom . Da je Milosevic ovakav i onakav mozemo govoriti ali da je toliko naivan e vala nije .

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Dok priča o Kosovu Zaboravlja da je ovo U SRBIJI A NE U RS. I dokle više jeftinih fraza dok se debelo bogati a prosipa svije težnje i zamisli? U ovoj se zemlji IMA KO DA BRINE I BEZ NJEGA, ON JE APSOLUTNI VIŠAK, ČAK TEG I NEPOŽELJAN SAVEZNIK JER SE NJEGOV "MINULI RAD" ODAVNO ZNA. Posleratni kapitalista, a narod mu ječi od "zadovoljstva". "Hvala" na takvoj "pomoći" NE TREBA DA SE TRUDITE, NIJE U VAŠEM ATARU. Skoro da je isti kao naše "patriJote". Samo je bahatiji i prostijeg jezika.

zoran

pre 11 godina

Postavljam pitanje svima koji su zaplaseni pricama o nekakvoj izolaciji Srbije bla,bla...da li nekada pomisle da nisu normalni? Da li Vi uopste imate predstavu o tome sta je drzava? Od siline stranih izraza, kojima ne trazite smisao, izgubili ste nit maternjeg jezika. Rec drzava sama za sebe govori. To sto vi zagovarate nema naziv u nasem jeziku. Da probamo da to nazovemo NEDRZAVA SRBIJA! Kada govorite sta nam je ciniti, a vi kazite nedrzava zato sto u dosadasnjoj istoriji drzave ne postoji taktva koja bi postupala po Vasem uputsvu a da sebe naziva drzavom.

Sloba NYC

pre 11 godina

(Predrag Petkovic, 14. februar 2013 07:35)

Svaka Vam cast na komentaru! I u SAD, gde inace zivim, rasizam je odlika sveta na margini, licnosti koje nisu uspele da se ostvare zdravom porodicom i prijateljima, obrazovanjem, ili karijerom. Njima je potrebno da nadju krivca jer su u osnovi nezadovoljni svojim polozajem, te najcesce mrze Crnce, Meksikance, Azijate ili imigrante("dodjose"). Pogotovo je mrznja izrazena kada u njima prepoznaju dobre osobine koje sami ne poseduju.

djordjejugos

pre 11 godina

Covjek izjavi da je sa svim dosadasnjim drzavnicima Srbije odlicno saradjivao ! Moramo zakljuciti da mu se politika "dobar dan carsijo na sve citiri strane", odlicno isplatila.
Zlobnici tvrde da je svoju prilagodljivost dobro materijalizovao u Beogradu, a u rodnim Laktasima je to iz aviona vidljivo.
Sada nam se Dodik nudi kao spasioc srpskih drzava, a mi nesto oklevamo !
Miletove "mudre ideje", nas vode u nove sukobe, a mozda i u ratove, u kojima bi se ponovo "patrioti" obogatili, a raja ginula u prvim borbenim linijama.
PS: Ima li jos budala u zemlji Srbiji ?

magla

pre 11 godina

Cim zagusti miletu i popularnost mu pocne da pada on otvara istu temu.Referendum i ocjepljenje.Misli mile da ce mu pomoci prodaja magle.I tako dok mile prodaje maglu gradzani sve siromasniji i siromasniji a mile sve bogatiji i bogatiji.Pa sada ko je ovdje glup mile ili narod.

Srbin iz Srbije

pre 11 godina

Dodik, gledaj ti tvoje dvoriste koje jos uvek nisi pocistio i sredio, nemoj gledati u tudje. A porucio bih i ostaloj prekodrinskoj braci, da nas je rat u bivsoj SFRJ opametio i da ne gledamo vise tako naivno kao tada sto smo gledali. Ako ste pametni, shvaticete poruku.

Влајко

pre 11 godina

Сви који се баве политиком на овим просторима брзо се упознају са Истином. У међувремену, ћутећи у мраку, тргују са Њом за рачун партијских интереса који су у бити увек лични.

Milojka

pre 11 godina

Najbolji drug i brat bivseg nam predsednika Borisa Tadica..Mile Ronhil i Bota...i treci medju njima najjaci stari vuk Djilas Dragan...Taj brizni Dodik i drugar mu Beogradski Djilas su se toliko omrsili na racun Beograda i gradskog prevoza da je to bruka i sramota. Jedan hint za policiju i tuzilastvo, ispitati poreklo vozila firme B....... i ko u toj firmi ima tal...naci cete tu i Covica smekera...ali vi to vec znate a verovatno i imate tal...300e dnevno grad Beograd placa po jednom vozilu za usluge koje ti privatno-drzavni prevoznici cine na linijama gradskog prevoza...dakle placaju sami sebi iz sopstvenog budzeta za usluge koje sami izvode...a da vam ne pricam da svi autobusi stizu iz RS kanalima Mileta Ronhila a da pri tome imaju sjajan kontakt sa naftnom ekipom iz bratskih nam pravoslavnih zemalja, pa ekonomiju Srbije potpomazu crnim uvozom da ne kazem svercom, a uz sve to jos dobijaju i benificiranu cenu goriva...pomnozite 300e sa brojem vozila gradskog i prigradskog prevoza samo te jedne navedene firme, a verujem da su i druge slicnog karaktera, pa vidite...a gde je tu bus pljus jos... kod nas sve hvala Bogu javna tajna...i taaaakooo...a on se brine za Srbistan i Srbstvo...ne pomazi komsija ako Boga znas...i ne ostri brijac mnogo, mozes da se poseces...