Srbija

Subota, 28.09.2013.

16:21

Radnicima Jastrepca 6,5 miliona RSD

Bivši radnici fabrike pumpi Jastrebac u Nišu, njih 140, posle tužbi zbog neisplaćenih zarada, postali su vlasnici stare hale ovog preduzeća.

Izvor: B92

Default images

Njima će fabrika morati da plati i 6,5 miliona dinara na ime sudskih troškova.

Na ime neisplaćenih zarada u iznosu od 48 miliona dinara, bivši radnici Jastrepca postali su vlasnici hale i pomoćnih prostorija ukupne površine oko četiri hiljade kvadrata.

Direktor Jovica Stanković kaže da su u tom pogonu najveće i najvrednije mašine, pa bi, u slučaju izvršenja presude, morali da ih sele, za šta je potrebno nekoliko meseci, što bi dovelo u pitanje opstanak fabrike.

Predsednik Skupštine poverilaca Ljubiša Sinđelić kaže da su, prema presudi iz 2010, vlasnici hale svih 289 radnika koji su tada tužili fabriku zbog neisplaćenih zarada, a ne samo njih 140.

Posle dve neuspešne privatizacije 2006. i 2007, Jastrebac je otišao u stečaj 2010. Godinu dana kasnije stečajni postupak je obustavljen jer je usvojen plan reorganizacije. Od tada fabrika pumpi posluje sa dobitkom, isplaćen je deo zaostalih zarada i zaposleno 100 novih radnika.

Direktor Jovica Stanković kaže da neće odustati od namere da sačuvaju fabriku i da su spremni da idu do Međunarodnog suda u Strazburu.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

8 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: