Utorak, 04.09.2001.

16:21

MARSICANIN: POZIVAMO SE NA CINJENICE

Izvor: B92

Default images
Predsednik republicke skupstine i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Marsicanin izjavio je u utorak da Ministarstvo unutrasnjih poslova i tuzilastvo moraju da ispitaju sve navode iznete u tekstu Koste Cavoskog, a prema kojima se Vlada Srbije optuzuje za sverc duvana. Marsicanin je u izjavi za B92 rekao da umesto saopstenja u kojima se DSS optuzuje za hajku na republicku vladu, nadlezni ljudi bi trebalo da pruze argumentovane odgovore. “U sluzbenom glasniku su objavljene uredbe cije su posledice jasno opisane u clanku profesora Cavoskog, te se ne moze samo reci da to nije istina”, rekao je Marsicanin. Na pitanje da li je verodostojno pozivati se na jedan tekst u novinama i tako optuziti Vladu, potpredsednik DSS je odgovorio: “Vise nego dovoljno. Jednostavno, ne pozivamo se na autora, pozivamo se na cinjenice koje je on u tekstu izneo. U pravnoj drzavi, kada se takve cinjenice iznesu u javnost, na potezu su drzavni organi. Nigde u svetu se preko tako necega ne moze preci”. Dragan Marsicanin je dodao da je poslanicka grupa DSS u Skupstini Srbije predloziti formiranje anketnog odbora koji ce pratiti stanje u oblasti proizvodnje i prometa duvana. On je dodao da ce se taj odbor posebno baviti pisanjem domace i strane stampe o zloupotrebama i korupciji u prometu cigareta, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: