Kultura

Sreda, 11.04.2007.

12:05

Muzički tramvaji

U okviru "Dana Beograda" u četvrtak 19. aprila u 19.30 sa tramvajske stanice ispred Biblioteke grada Beograda krenuće Muzički tramvaji u nekoliko pravaca.

Izvor: B92

Default images

Tramvaji broj 2, 5, 10 i 13 ići će svojim regularnim trasama, a putnici će imati prilike da u njima poslušaju nastupe izvođača koji će 19. aprila nastupiti i u dnevnom programu manifestacije "Dana Beograda".

U Muzičkim tramvajima će nastupiti kvartet "Kornelije", Muzičke škole "Stanković", zatim, romska grupa "Kal" visoke svetske neo-etno reputacije i DJ Flip - beogradski elektronski umetnik Filip Milošević, sa sopstvenim maksimumima urbane klupske zvučne muzike.

Oni će se ovom prilikom po prvi put okupiti oko motiva iz Bartokovih "Transilvanijskih plesova", u muzičkom inter-žanrovskom miksu.  

U celom projektu Muzičkih tramvaja, osim ovih izvođača, učestvovaće, svojim izuzetnim kreativnim doprinosom, i mladi operski pevači, zatim perkusionisti, atraktivni džez muzičari i kvartet fagota muzičke škole "Stanković".

Građani će na liniji “dvojke” u jednom pravcu moći da čuju gudački kvartet “Kornelije”, a u suprotnom pravcu, isto na liniji “dvojke” mlade operske pevače i fagotiste. Na liniji “desetke” putnici će uživati u muziciranju perkusionista i džez-ansambla, muzičke škole "Stanković". Učešće u programu će uzeti i grupa “Kal” na liniji “trinaestice”, kao i DJ Flip na liniji “petice”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: