Sreda, 17.07.2019.

18:08

Izrelski ministar obrazovanja "promenio ploču", sad se izvinjava

Izraelski ministar obrazovanja Rafi Perec izvinio se zbog spornih izjava o primeni "terapije preobraćanja" za gej populaciju i o brakovima Jevreja u dijaspori.

Izvor: Tanjug

Izrelski ministar obrazovanja
Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Kontroverzne izjave su naišle na široku osudu u Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Perec je u pismu jevrejskoj agenciji izjavio da njegovo poređenje brakova između Jevreja u dijaspori i pripadnika drugih religija "nije bilo na mestu".

U Pismu direktorima škola, on je naveo da se "žestoko protivi" kontroverznoj terapiji koja ima za cilj da homoseksualce "preobrati" u heteroseksualce, nakon što je prethodno rekao da podržava tu tehniku.

Izraelski nastavnici, pripadnici LGBT populacije, oštro su protestovali zbog izjave ministra.

Perec, ortodoksni rabin pri vojsci i lider ultranacionalističke Ujedinjene desne partije, preuzeo je funkciju ministra obrazovanja prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: