Nedelja, 25.06.2017.

16:16

Šef CIA: Tramp je zahtevan, a mešanje Rusa ništa novo

Direktor CIA Majkl Pompeo kaže da nije neobično to što se Moskvi pripisuju pokušaji mešanja u predizbornu kampanju u SAD 2016, prenela je agencija Tass.

Izvor: Beta

Šef CIA: Tramp je zahtevan, a mešanje Rusa ništa novo
Getty Images

"Obaveštajna zajednica je već govorila da rusko mešanje u izbore nije nikakva novost. Rusi se time odavno bave, decenijama pokušavaju da podriju američku demokratiju", rekao je Pompeo u intervjuu za televiziju MSNBC.

On je rekao da nema dokaza umešanosti ruskog rukovodstva u hakerske napade u SAD pre izbora.

Šef CIA je dodao da hakerski napadi "nisu novost i samo naglašavaju potrebu da se pronađe način kako ih zaustaviti".

Zbog optužbi za mešanje u izbore, SAD su uvele sankcije nekim ruskim kompanijama, civilnoj i vojnoj obaveštajnoj službi, FSB i GU, a proterano je 35 ruskih diplomata i zatvorena su diplomatska predstavništva u državama Njujork i Merilend.

Rusija je više puta do sada odbijala optužbe za hakerske napade, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je sankcije nazvao "aktom agresije".

Govoreći o obaveštajnim podacima, Pompeo je rekao da se predsednik SAD Donald Tramp "veoma ozbiljno odnosi prema materijalu koji mu dostavljaju obaveštajci", da je veoma zahtevan i da svakodnevni brifinzi o pitanjima nacionalne bezbednosti traju i više od 40 minuta.

On je tako odbacio medijske navode da je Tramp ravnodušan prema tim brifinzima i da se čak na njima dosađuje.

"Moj prethodnik se drugačije odnosio prema tome i nije često boravio u Beloj kući. Predsednik Obama je imao drugačiji stav prema obaveštajnim podacima. Tramp je veoma zahtevan prema obaveštajcima, postavlja veoma složena pitanja i očekuje odgovore od mene drugih", zaključio je Pompeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: