Peskov i "no koment"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije hteo detaljnije da komentariše izjavu Donalda Trampa da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Bivši predsednik SAD je dodao i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, zamoljen od strane nopvinara da to prokomentariše, kratko je rekao: "Još sam sekretar za štampu predsednika Putina, a ne Trampa", prenosi RIA Novosti.

Tramp je u subotu, na mitingu u Južnoj Karolini, rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Tramp je ispričao da je, tokom jednog skupa NATO-a, šefu "jedne velike države" rekao da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitile države "delinkvente".

"Jedan od predsednika jedne velike države je ustao i pitao: Gospodine, ako ne plaćamo, a napadne nas Rusija, da li ćete nas zaštititi?", ispričao je Tramp i dodao da je tom predsedniku rekao: "Niste platili, prestupnik ste? Ne, ne bih vas zaštitio, nego bih ih ohrabrio da urade šta god da požele. Treba da platite. Treba da plaćate svoje račune", preneo je Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 678 idi na stranu