Uhapšen lekar iz Sremske Mitrovice kog je porodilja optužila za smrt bebe; Oglasili se MUP i tužilaštvo

Lekar M.M., koji je optužen za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva, prenose mediji.

Izvor: B92, Novosti

Petak, 19.01.2024.

17:28

Uhapšen lekar iz Sremske Mitrovice kog je porodilja optužila za smrt bebe; Oglasili se MUP i tužilaštvo
Shutterstock/CC7

Osumnjičenom je određeno zadržavanje 48 sati.

Njemu se na teret stavlja Teško delo protiv zdravlja ljudi, pišu Novosti.

Podsetimo, njega je porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici oglasilo se povodom ovog slučaja.

"Policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere, radi utrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj", rekli su iz VJT.

Oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, M. M. biće određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu," navodi se u saopštenju.

"Ovo radimo da se ista stvar ne bi desila nekome drugom"

Nakon hapšenja ginekologa M.M. oglasila se i majka preminule bebe.

"Zadovoljni smo što je ginekolog M.M, koji me je porodio i i čijom krivicom je umrla naša beba uhapšen, upravo smo pročitali vest. Nadamo se da će pravda biti na našoj strani, da će odgovarati za smrt našeg deteta, koje je trebalo da se rodi zdravo i pravo jer je trudnoća bila uredna. Izgubili smo našu Elenu i sada ne samo što želimo da krivac odgovara već ovo radimo i zato da se ista stvar ne bi desila nekome drugom.

Zato je važno da doktor M.M. odgovara i zato je važno što je uhapšen i pritvoren," rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: