Vučić obišao scenu Stupica u JDP: Preko 10 miliona evra će biti uloženo u obnovu FOTO/VIDEO

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo

"U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra 'Bojan Stupica' @jdpbgd, godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta. Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva.

Upravo ove scene i gledališta, bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar 'Bojan Stupica', kako bi #JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera.

Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih", napisao je Vučić na Instagramu.

Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo

Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo

Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu