Ponedeljak, 11.12.2023.

12:16

Vučić obišao scenu Stupica u JDP: Preko 10 miliona evra će biti uloženo u obnovu FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Izvor: B92

Vučić obišao scenu Stupica u JDP: Preko 10 miliona evra će biti uloženo u obnovu FOTO/VIDEO
Foto: Predsedništvo

"U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra 'Bojan Stupica' @jdpbgd, godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta. Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva.

Upravo ove scene i gledališta, bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar 'Bojan Stupica', kako bi #JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera.

Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih", napisao je Vučić na Instagramu.
Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo
Foto: Predsedništvo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: