Nedelja, 10.12.2023.

17:06

"Izrael ne može povratiti svoje taoce bez pregovora"

Izrael neće moći da vrati nijednog svog taoca, ukoliko se ne upusti u pregovore o uslovima razmene, saopštilo je danas oružano krilo Hamasa, Al-Kasam.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Dahman

Izrael neće moći da povrati zarobljenike silom, rekao je portparol brigada al-Kasam, Abu Ubaida, u audio snimku koji je emitovala televizija Al Džazira, komentarišući, kako je opisao, neuspelu operaciju oslobađanja jednog od talaca.

Ubaida tvrdi da su borci Hamasa delimično ili u potpunosti uništili 180 izraelskih transportera, tenkova i buldožera, u proteklih 10 dana od nastavka borbi u Pojasu Gaze.

Oružano krilo Hamasa saopštilo je u petak da je odbilo akciju izraelskih specijalnih snaga čiji je cilj bio spasavanja talaca u Pojasu Gaze, prilikom čega je ranjeno nekoliko izraelskih vojnika, a jedan poginuo.

Posle prekida primirja, u zarobljeništvu u Pojasu Gaze ostalo je 137, od oko 240 ljudi koje je Hamas, u napadu 7. oktobra na Izrael, uzeo kao taoce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: