Nedelja, 10.12.2023.

08:54

UN upozorava: Gladuju VIDEO

Visoki zvaničnik Svetskog programa Ujedinjenih nacija za hranu upozorio je da polovina stanovništva u Pojasu Gaze gladuje.

Izvor: Tanjug

UN upozorava: Gladuju VIDEO
Foto: Profimedia

Stanovništvo gladuje zbog oružanih borbi između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, naveo je zvaničnik.

Zamenik direktora Svetskog programa UN za hranu Karl Skau izjavio je da je samo deo potrebnih zaliha mogao da uđe u Pojas Gaze i naveo da "devet od 10 ljudi ne može da jede svaki dan", prenosi BBC.

"Uslovi u Pojasu Gaze učinili su isporuke pomoći skoro nemogućim", istakao je Skau i dodao da je otvoren samo granični prelaz Rafa prema Egiptu, preko kojeg u palestinsku enklavu stižu ograničene količine pomoći.

Skau je rekao da su on i njegov tim tokom ovonedeljne posete Gazi videli "strah, haos i očaj" i da su bili svedoci "meteža u skladištima i distributivnim mestima, sa hiljadama očajnih gladnih ljudi".

Skau je naveo da su videli "potpuno prazne prodavnice" i "pretrpana skloništa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: