Subota, 09.12.2023.

19:58

"Rusija će učiniti sve što može da procesuira zločine genocida"

Rusija će učiniti sve da zločini genocida ne ostanu nekažnjeni, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Zaharova je navela da će oni koji se danas pridržavaju nacističke ideologije suočiće se sa odgovornošću.

Zaharova je u komentaru posvećenom 75. godišnjici Konvencije UN o sprečavanju i kažnjavanju genocida istakla da Rusija radi na nacionalnom nivou na krivičnom gonjenju genocida, preneo je TASS.

''Moramo priznati da toga posla ima dovoljno i danas. Sudovi u 17 regiona Rusije su proglasili zločine koje su nacistički okupatori i njihovi saradnici počinili nad sovjetskim civilima i ratnim zarobljenicima tokom Drugog svetskog rata", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima 1. decembra je Okružni sud u Kalinjingradu proglasio genocidom nad narodima SSSR-a nacističke zločine počinjene u Istočnoj Pruskoj.

Zaharova je dodala da Istražni komitet Rusije priprema slične sudske procese u još 11 ruskih regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: