Nemci u panici, hitno upozorene vlasti – sprema se haos

"Nemci bi u budućnosti mogli da plaču nad grobovima svojih mladića koji će poginuti u odbrambenom ratu s Rusijom."

Izvor: Slobodna Dalmacija
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky
Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ovim rečima je nemački vojni vrh upozorio vladu u Berlinu.

"Nemački, ali i mnogi drugi evropski mladići mogli bi da poginu jer nemaju dovoljno oružja i dovoljno vojne opreme da bi se suprotstavili rastućoj vojnoj mašineriji ruskog predsednika Vladimira Putina."

Vlada u Berlinu je upozorena na opasnost koja preti ako kancelar Olaf Šolc i njegovi koalicioni partneri nastave da budu neodlučni i vrlo spori kad je u pitanju vojna pomoć Ukrajini. Uz nebrigu o sigurnosti Nemačke i Evrope, takva je neodlučnost i veliki moralni propust političke elite u Berlinu.

Tako barem misli komentator prestižnog nemačkog dnevnika "Die Welt", koji je pre par dana optužio službeni Berlin da je svojim oklevanjem pomogao Rusiji da na jugu Ukrajine izgradi gotovo neprobojnu obrambenu liniju koja je sprečila ukrajinsku ofanzivu prošlog leta, piše Slobodna Dalmacija.

Ovakvim postupanjem službeni Berlin pomaže ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da zadrži zemlju koju je oružjem osvojio, što će reći ukrao, nakon invazija na Ukrajinu 2014. i 2022, i sve to usprkos čvrstim i svečanim obećanjima službenog Berlina da će svim snagama pomagati Ukrajini da oslobodi svoja okupirana područja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uprkos tome što je Nemačka, uz Ameriku, najveći vojni pristalica Ukrajine, iz Berlina u Ukrajinu nikad nisu stigli vrlo delotvorni tenkovi čistači mina Keiler, koji su mogli odlučno "da poguraju" letnju neuspelu ukrajinsku protivofanzivu. U pozadini ove političke licemernosti, za koju "Die Welt" optužuje vladu u Berlinu, vrlo je komplikovana priča o političkom i strateškom razmišljanju današnjega naraštaja Nemaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu