Petak, 08.12.2023.

15:27

Apeluju: Glasajte za prekid vatre

Palestinsko predsedništvo apelovalo je na sve članice Saveta bezbednosti UN da glasaju za humanitarno primirje.

Izvor: Tanjug

Apeluju: Glasajte za prekid vatre
Foto: Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo

Za nekoliko sati održaće se sednica Saveta bezbednosti na kojoj će se razgovarati o rezoluciji o prekidu sukoba u Gazi.

"Predsedništvo je naglasilo da je došlo vreme da se usvoji ova rezolucija kojom bi se prekinuo genocidan rat nad palestinskim narodom od izraelskih okupacionih snaga u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali", prenela je palestinska novinska agencija Vafa (Wafa).

Ponovni zahtev za prekid vatre su podnele arapske zemlje, nakon što se generalni sekretar UN Antonio Gutereš u sredu pozvao na član 99. Povelje UN.

Ovim pozivom Gutereš je zvanično upozorio Savet bezbednosti da postoji pretnja svetu zbog rata na Bliskom istoku, prenela je Al Džazira.

Gutereš, koji je nekoliko puta pozivao na humanitarno primirje, govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti u 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

"Palestinsko predsedništvo apelovalo je na hitnu humanitarnu pomoć, navodeći namerne prepreke koje postavljaju izraelske okupacione vlasti, što dovodi do katastrofalne situacije, posebno u Pojasu Gaze", dodaje Vafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: