Ciklon odneo 14 života; Zatvorene fabrike, škole su postale skloništa

U ciklonu Mičaung, koji je pogodio južnu indijsku državu Tamil Nadu, poginulo je najmanje 14 ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo

Takođe zatvorene su fabrike, a neke škole pretvorene u privremena skloništa, javlja Rojters.

U široj oblast grada Čenaja nalaze se indijske ispostave nekoliko globalnih kompanija, uključujući Hjundai, Dejmler i tajvanski dobavljači za Epl, Fokskon i Pegatron.

Dok su mnoge od njih, uključujući Fokskon i Pegatron nastavili rad u roku od dva dana, neka postrojenja grupe TVS koja se nalaze u najteže pogodjenim oblastima tek treba da se otvore.

Indijski ministar odbrane Radžnat Sing posetio je Čenaj i najavio da će vlada odvojiti 4,5 milijardi rupija (54 miliona dolara) za obnovu posle nanetih šteta u državi.

Federalna vlada dodatno je odobrila projekat koji će koštati 5,6 milijardi rupija (67 miliona dolara) za kontrolu poplava.

Eksperti, s druge strane, smatraju da poboljšan sistem drenaže vode ne bi bio u stanju da spreči poplave izazvane jakim kišama.

"Ovakvo rešenje pomoglo bi u slučajima umerenih kiša, ali ne i jakih pljuskova", izjavio je Raž Bagat, gradjevinski inženjer i stručnjak za geoanalitiku.

Ovonedeljne poplave u Čenaju obnovile su sećanja na velike štete prouzrokovana poplavama pre osam godina, u kojima je život izgubilo oko 290 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu