Četvrtak, 07.12.2023.

10:53

Objavljen dramatičan snimak: Ovo je trenutak eksplozije na ruskom avionu VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen dramatičan snimak trenutka kada je ruski teretni avion eksplodirao ubrzo nakon poletanja.

Izvor: B92

Objavljen dramatičan snimak: Ovo je trenutak eksplozije na ruskom avionu VIDEO
Ilustracija: Shutterstock/zef art

Avion je, kako prenosi Dejli mejl, ostavljao vatreni trag iza sebe dok je pilot, u očajanju, izbacivao gorivo.

Navodi se da se zapalio avion tipa “Tu-204”, koji je poleteo sa aerodroma u Ulan-Udeu, u istočnom Sibiru. Reč je o avionu koji se koristi za prevoz robe između Kine i Rusije. Planirano je bilo da Tu-24 sa aerodroma Bajkal u Ulan-Udeu odleti do kineskog grada Džandžou, ali je eksplozija izazvala požar u levom motoru.

Aleksej Cidenov, šef regiona Burjatija, rekao je da je avion izbacio gorivo pre nego što je prinudno sleteo na aerodrom Bajkal, i to s jednim motorom. Svedoci su, govoreći o eksploziji aviona, naveli da su “čuli snažnu eksploziju odozgo”, “da su mislili da je vatromet”, kao i da je “bilo i previše strašno”.

Svih pet članova posade je uspelo da preživi zastrašujuće iskušenje pošto je avion danas bezbedno sleteo u 8.30 po lokalnom vremenu (0:30 GMT).

Istragu sprovodi Istočnosibirsko saobraćajno tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: