Ko za Dodika špijunira američku ambasadu?

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je nakon saslušanja u Sudu BiH da zna da su zaposleni u Američkoj ambasadi u BiH u poseti Tužilaštvu BiH zbog ovog slučaja.

Izvor: klix.ba
Podeli
 EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT
EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

On je optužio zaposlene u ambasadi SAD da su sugerisali tužiocima u kom pravcu i na koji način treba voditi slučaj protiv njega.

"Svakodnevno osoblje američke ambasade obilazi Tužilaštvo i sudove i bavi se predmetima i daje sugestije. Zato imamo i dokaze. Znamo tačno kada ulaze i kada izlaze u ambasadu. Imamo dokumentovane izjave ljudi, ali sve u svoje vreme. Doći će i to vreme“, rekao je Dodik.

On je ponašanje američkog ambasadora Majkla Marfija nazvao "kretenskim".

Ukoliko se zna da praćenje, prisluškivanje i druge obavještajno-sigurnosne poslove mogu obavljati Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine i druge policijske agencije po nalogu nadležnog suda, opravdano je postaviti pitanje ko je, u ime Dodika odnosno drugih zvaničnika RS, prati zaposlene u Američkoj ambasadi pa znaju da li dolaze u Tužilaštvo BiH i da li sugerišu tužiocima šta treba da rade u slučaju protiv Milorada Dodika.

Ovo nije prvi put da Dodik javno govori o špijuniranju. On je pre tri godine na sednici Narodne skupštine RS rekao da "slušaju Draška Stanivukovića".

"Ni vaša stranka ne želi da vas kandiduje, pitajte ove iz SDS-a, slušam im telefone i znam. Svi su protiv vas", rekao je Dodik.

Dodik je tada dodao da ima pravo da sluša, a da će to pravo imati i kada bude predsednik.

Tada, osim medija i opozicionih političara, nijedna institucija nije konkretno reagovala i proverila da li Dodik zaista neovlašćeno prisluškuje svoje političke protivnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu