Sreda, 06.12.2023.

17:57

Ostin: Finansiranje Izraela i Ukrajine od koristi Americi

Američki ministar odbrane Lojd Ostin komentarisao je danas dodatni zahtev predsednika SAD Džozefaa Bajdena za finansiranje upućen Kongresu.

Izvor: Tanjug

Ostin: Finansiranje Izraela i Ukrajine od koristi Americi
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ostin je rekao da zahtev koji uključuje vojnu pomoć Ukrajini i Izraelu, takođe, bio od koristi američkoj industrijskoj bazi.

Zahtev za finansiranje "bi uključivao još 50 milijardi dolara protoka kroz američku industrijsku bazu" pored oko 27 milijardi dolara potrošenih u više od 35 američkih država, rekao je Ostin u na konferenciji u Vašingtonu, preneo je Blumberg.

"Veliki deo novca... će nam se vratiti kroz ulaganja u američka radna mesta", rekao je on.

Ostin je naglasio da će se sav taj novac odmah vratiti SAD kroz ulaganja u američku bezbednost. Bela kuća je upozorila da bi SAD mogle da ostanu bez resursa za pomoć Ukrajini do kraja kalendarske godine, navela je agencija dodajući da taj paket i dalje zadržavaju zahtevi republikanaca, koji traže velike ustupke u imigracionoj politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: