Sreda, 06.12.2023.

17:38

Amerika ugrožena; Direktor FBI: Svuda znakovi opasnosti od terorizma

Američka vlada je danas izdala bezbednosne smernice za verske zajednice, pošto se zemlja suočava sa nivoom pretnje od terorizma.

Izvor: Tanjug

Amerika ugrožena; Direktor FBI: Svuda znakovi opasnosti od terorizma
Foto: Dzelat/Shutterstock

Nivo pretnje je toliko povišen da je direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej rekao da svuda vidi znakove opasnosti.

Preporuke Ministarstva za unutrašnju bezbednost (DHS) su osmišljene da zaštite od pretnji usred pojačanog antisemitizma i islamofobije od 7. oktobra, kada je Hamas izveo napad na Izrael a izraelske snage odgovorile vojnom operacijom u Gazi, preneo je Rojters.

Ovaj potez je usledio u trenutku kada SAD beleže porast nivoa antisemitizma i islamofobije od početka rata između Izraela i Hamasa, pri čemu je Ministarstvo pravde saopštilo da prati rast pretnje Jevrejima i muslimanima.

Smernice DHS-a opisuju praktične korake koje verske zajednice mogu da preduzmu kako bi odgovorile zaštitnim merama na pretnje iz okruženja.

Preporuke uključuju izradu plana bezbednosti, postavljanje pojedinca ili komisije da budu zaduženi za bezbednost, dovršavanje procena rizika, koordinaciju sa lokalnom zajednicom i identifikovanje raspoloživih resursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: