Sreda, 06.12.2023.

13:43

Putin na jednom kraju, a svi na drugom: Evo i zašto

Vladimir Putin juče je stajao poprilično daleko od novih stranih ambasadora u Rusiji, što je scena koja je podsetila na razdoblje pandemije koronavirusa.

Izvor: index.hr

Putin na jednom kraju, a svi na drugom: Evo i zašto
Tanjug/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Na ceremoniji u Kremlju ruski predsednik prihvatio je agremane više od 20 stranih ambasadora, među kojima je bio i najnoviji britanski ambasador u Rusiji Najdžel Kejsi.

Putin je, kako prenosi Index.hr pisanje britanske štampe, održao govor u kom je poručio kako se nada da će se odnosi između Londona i Moskve poboljšati.

"Nadajmo se da će se situacija promeniti na bolje u interesu naše dve zemlje i naroda", rekao je.

Međutim, na slikama se vidi kako su ambasadori s druge strane prostorije slušali ruskog vođu koji je stajao iza govornice.

Prema medijskim izveštajima, Putin je rekao ambasadorima: "Nažalost, iz sanitarnih razloga, ne možemo više razgovarati, družiti se. Nadam se da će doći bolja vremena, ne samo u politici, nego i u zdravstvu, i da ćemo to moći.”

Ovo nije prvi put da je Putin tako udaljen od svojih gostiju. Udaljenost između ruskog čelnika i ambasadora podsećala je na udaljenost između Putina i Emanuela Makrona kada je francuski predsednik putovao u Moskvu u februaru prošle godine.

Dvojica zvaničnika sedela su na suprotnim krajevima veoma dugačkog stola, a Makron je navodno odbio ruski zahtev da se podvrgne testu na kovid 19 kako bi sprečio Moskvu da dobije njegov DNK.

Slično tome, nemački kancelar Olaf Šolc takođe se našao na drugom kraju stola nakon što je odbio da se testira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: