Sreda, 06.12.2023.

16:33

Ministar potpisao zahtev za ekstradiciju Palevskog: Čeka se izručenje

Ministar pravde Severne Makedonije Krenar Loga je danas potpisao zahtev za ekstradiciju Ljupča Palevskog.

Izvor: Beta

Ministar potpisao zahtev za ekstradiciju Palevskog: Čeka se izručenje
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Nakon što zahtev bude preveden na turski, biće odmah upućen Ministarstvu pravde Turske, gde je Palevski uhapšen.

"Očekujemo saradnju sa pravosudnim organima Republike Turske i njihovo postupanje u najkraćem mogućem roku, nakon čega će Ljupčo Palevski biti izveden pred pravosudne organe u našoj zemlji", piše u saopštenju ministra.

To ministarstvo je danas u 9.20 dobilo zvanično obaveštenje Interpola da je Ljupčo Palevski, za kojim se traga po međunarodnoj poternici, uhapšen u Turskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je sinoć izjavio da je u Turskoj uhapšen Palevski, prvoosumnjičeni za prošlonedeljnu otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice iz Skoplja i 74-godišnjeg berberina iz Velesa.

Spasovski je objasnio da je Palevskog njegov advokat 30. novembra "škodom superb" prvo odvezao u Srbiju i ostavio u jednom hotelu.

"Odatle ga je narednog dana preuzelo još jedno lice iz Skoplja džipom 'rendž rover' i preko graničnog prelaza Gradina su ušli u Bugarsku, pa u Tursku, u grad Balikesir, gde je uhapšen", rekao je ministar. Skopsko tužilaštvo je sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu protiv pet osoba za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa.

Devojčica je kidnapovana u ponedeljak 27. novembra oko 7.30 ujutra, a po izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10.00.

Njeno telo je nađeno kod sela Brazda na periferiji Skoplja, kao i zapaljeni automobil "sitroen", koji je korišćen za njenu otmicu.

Ubistvu devojčice su prethodili otmica i ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog, vlasnika "sitroena", koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 evra i automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: