Brnabić: Sramotna laž; Vučić sad "kriv" i za dolazak Voznijaka

Ana Brnabić izjavila je da je neverovatno da je opoziciji čak i za fenomenalnu stvar kao što je dolazak Stiva Voznijaka, kriv Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije K1 odlučno demantovala da je Stivu Voznijaku, jednom od osnivača kompanije Epl, dolazak u Srbiju plaćen i dodala da takvim optužbama, političari i pojedini mediji, samo polaze od sebe

"Zahvaljujem ovom prilikom Janku Tipsareviću, koji je jedan dan pozvao predsednika Vučića, a onda predsednik mene, i rekao mi kako Stiv Voznijak obožava Srbiju. Čuo je da smo domaćini Ekspa i da mnogo želi da poseti Beograd. Onda sam ja zvala Janka i rekla mu da sam sigurna da je u pitanju neka prevara ili šala, nisam verovala da će se to desiti. Ali eto, Stiv Voznijak voli Srbiju, želeo je da dođe, došao je i tu je.

Zajedno pričamo o nekim budućim projektima, s obzirom na to da je gospodin Voznijak veliki filantrop i mnogo ulaže u obrazovanje. Vodi nekoliko fondacija, i uglavnom su usmereni na obrazovanje, kao što je i naš fokus upravo to. Mi smo završili program povezivanja škola na brzi internet, u šta smo uložili 60 milion evra i zato možemo da uvodimo programiranje u sve škole," dodala je ona.

"Uveli smo umetnička i IT odeljenja jer je kretivnost i kritičko razmišljanje nešto što moramo da jačamo. Jedna smo od 11 zemalja u svetu koja je uvela osnove veštačke inteligencije u svoj obrazovni sistem. I posledica svih ovih ulaganja je da je od početka godine 5.357, uglavnom mladih ljudi, dobilo posao u IT sektoru. To je potpuno nova perspektiva naše zemlje", rekla je Brnabić.

Premijerka je demantovala navode pojedinih medija da je dolazak Stiva Voznijaka koštao sve građane Srbije i da ga je Srpska napredna stranka dovela u Beograd zbog izbora.

"U našoj zemlji je, nažalost, veoma teško promovisati dobre vesti. Niko mu nije platio da dođe u Srbiju, da budem potpuno jasna. Nijedan jedini dinar. To što pričaju tajkunski mediji, samo govori o njima i o tome kakvu izbornu kampanju vode.

Stiv Voznijak voli Srbiju, čuo je za nas zbog svega što smo uradili u prethodnih nekoliko godina i ne znam zašto je nekome teško da u to poveruje. On je čovek sam izabrao termin kada će posetiti Srbiju i zamislite sada koliko bi neozbiljno bilo da vas zove suosnivač Epla i kaže da hoće da dođe u vašu zemlju a vi kažete – molim vas nemojte sada da se ne naljute opozicija i nezavisni mediji", izjavila je Brnabić.

Premijerka je rekla da su najveći projekti koji se trenuitno grade u Evropi iz dve oblasti – nauke i kulture, upravo u Republici Srbiji.

"Bio4 kampus je najveći naučni projekat koji se gradi u Evropi. To je projekt koji će poptuno izmeniti Srbiju, verujte mi. Bioekonomski hab u Beogradu, gde će se proizvoditi inovativni lekovi i inovativne terapije i biće dostpunije našim građanima. Naredne godine krećemo i u izgradnju Koncertne dvorane u Beogradu, što je prema visini investicije, najveći projekat iz oblasti kulture u čitavoj Evropi. Čekamo građevinsku dozvolu i krećemo u izgradnju. To je nešto što nam je kao zadatak ostavio Ivan Tasovac. I sve ovo će se desiti i završiti ako ne dozvolimo da Srbija stane 17. decembra", rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu