"Nažalost, Putin je bio u pravu"

Putin je bio u pravu kada je rekao da je Rusija ojačala nakon početka rata u Ukrajini, navela je kolumnistkinja nemačkog magazina "Špigl".

Izvor: RT.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“Predsednik Putin kaže da je njegova zemlja postala jača posle upućivanja trupa u Ukrajinu. Nažalost, u pravu je", priznala je nemačka novinarka En Dorit Boj.

Ona je podsetila na reči ruskog predsednika od prošle godine, da "specijalna operacija", kako Rusi nazivaju rat u Ukrajini, ide po planu, ali da mnogi nisu verovali, već su očekivali da će Ruska Federacija propasti.

"Danas moramo da priznamo da Rusiji ide dobro i da Ukrajina strahuje od ruske ofanzive. Osim toga, ruski lider je zadovoljan rezultatima i pokazuje samopouzdanje. Putin, prema trenutnoj poziciji, izlazi kao pobednik na bojnom polju", ocenjuje ona.

Osim toga, novinarka je istakla da, uprkos očekivanjima Zapada, ruska privreda "nije propala" pod pritiskom sankcija i da čak nastoji da raste.

"Ekonomska politika u kratkom, a verovatno i u srednjem roku, dovešće do rasta, koji će na kraju imati koristi za Ruse. Nezaposlenost je niska. Ruska građevinska industrija postavlja čak i rekorde, a Putin je zadovoljan zato što je Rusija vratila svoj suverenitet kao globalna sila", zaključila je nemačka novinarka, a preneo je ruski portal Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu