Ponedeljak, 04.12.2023.

18:24

Galant: Sudbina Hamasa u južnoj Gazi biće gora nego na severu

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će sudbina Hamasovih boraca na jugu Pojasa Gaze "biti ista i gora" u odnosu na severu enklave.

Izvor: Tanjug

Galant: Sudbina Hamasa u južnoj Gazi biće gora nego na severu
Foto: Profimedia

Galant je, posmatrajući sa izraelske granice grad Džabalija na severu Pojasa Gaze i kvart Šedžaija, rekao da će vojnici Izraelskih odbrambenih snaga ostati na severu "sve dok Hamasova infrastruktura ne bude potpuno uništena", prenosi Tajms of Izrael.

"Ova akcija koja se trenutno dešava, na severu Pojasa Gaze, uskoro će dovesti do razbijanja (Hamasa) u čitavom području grada Gaze i severa Pojasa Gaze", rekao je Galant.

Istovremeno, naglasio je, izraelska vojska započela je operacije na jugu Pojasa Gaze. "Sudbina terorista tamošnjih bataljona Hamasa biće ista kao i onih na severu i gora", zapretio je Galant.

On je ponovio da će izraelska vojska nastaviti borbe "do pobede" i dok se ne ostvare svi ciljevi: eliminacija Hamasa i povratak talaca u Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: