Ponedeljak, 04.12.2023.

14:04

Naređeno je: Dronovi poslati na granicu Srbije

Austrijska policija dronovima pomaže Srbiji u nadzoru granice sa Severnom Makedonijom.

Izvor: Beta

Naređeno je: Dronovi poslati na granicu Srbije
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

To je rečeno austrijskoj agenciji APA u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beču.

"Tesna prekogranična saradnja u borbi protiv brutalnih krijumčara ljudi je apsolutno neophodna. Znanje austrijskih specijalista za dronove zato je traženo i na granici Srbije i Severne Makedonije", rekao je agenciji ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

Kako navodi APA, vlasti u Beogradu su prošle nedelje pokrenule intenzivne mere na granici sa Severnom Makedonijom i sa Bugarskom, što je rezultiralo i značajnim smanjenjem ilegalnih migracija u Austriji, odnosno prelazaka granice na području pokrajine Burgenland/Gradišće, koja graniči sa Mađarskom.

To se, kako navodi APA, dovodi u vezu kako sa pojačanim kontrolama duž migrantskih ruta, tako i sa pojačanim patrolama austrijske policije na granici sa Mađarskom.

Prema navodima ministarstva u Beču, trenutno je u pojedinim državama Balkana i u Mađarskoj angažovano više od sto austrijskih policajaca. U Srbiji je stacionirano 13 policajaca koji raspolažu najmodernijom tehnikom kao što su autobusi sa sistemima za termoviziju i dronovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: