Subota, 02.12.2023.

21:15

Počelo je: "Eliminisani su"

Ministar odbrane Izraela Joav Galant rekao je večeras da se izraelska vojska (IDF) "punom snagom vratila u borbu".

Izvor: Tanjug

Počelo je:
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Borba se nastavila nakon što je došlo do prekida primirja sa militantnim Hamasom.

Galant je rekao da je naredio da se borbe nastave u petak ujutro, nakon što je, prema njegovim rečima, Hamas odbio da pusti 15 žena i dva deteta u sklopu dogovora o prekidu vatre. "Nastavljamo tamo gde smo stali", rekao je Galant na konferenciji za novinare, preneo je Tajms of Izrael. On je rekao da je obišao Pojas Gaze iz vazduha i pograničnu oblast u prethodna dva dana, nazvavši rezultate nove ofanzive IDF "veoma impresivnim".

"Nekoliko hiljada terorista je eliminisano, desetine štabova je pogođeno, stotine terabajta informacija je u našim rukama, stotine terorista smo zarobili i oni se ispituju u Izraelu. Naš uspeh je što se 110 talaca vratilo kućama, nijedna vojska u svetu nije to uspela protiv terorističke organizacije. Postigli smo to zbog snage IDF-a", rekao je Galant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: