Potvrđeno: "Oslobodili smo sve žene i decu"

Zamenik šefa političkog biroa Hamasa, Saleh al-Aruri, tvrdi danas da ta grupa više ne drži žene i decu kao taoce.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/YAHYA ARHAB
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

"Okupator insistira da kod nas i dalje ima žena i dece, ali, kao što smo rekli, sve smo ih pustili. Preostali zatvorenici u Gazi su vojnici i civili koji su služili u okupacionoj vojsci", kazao je za Al Džaziru Al-Aruri.

On je naglasio da neće biti razmene zarobljenika dokle god se odvijaju izraelski napadi na Pojas Gaze.

"Trenutno nema pregovora o primirju. Neće biti razmene zatvorenika dok se agresija ne završi i dok ne dođe do sveobuhvatnog i konačnog prekida vatre. Naši cionistički zatvorenici neće biti oslobođeni dok se svi naši zatvorenici ne oslobode iz zatvora i dok se ne održi primirje. Pokret otpora je spreman na sve izraelske vojne scenarije, bilo da je reč o ratu na kopnu, napadu iz vazduha ili nečemu trećem", poručio je Al-Aruri.

Sve o sukobu Hamasa i izraelske vojske iz minuta u minut možete pratiti ovde.

U petak, iz kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, saopšteno je da Izrael veruje da Hamas u zatočeništvu drži još 137 ljudi. Među otetima je 117 muškaraca i 20 žena, dodaje se u saopštenju koje je preneo CNN.

Od toga, 126 osoba su izraelski državljani, a ima i 11 stranaca: osam iz Tajlanda, jedan iz Nepala, jedan iz Tanzanije i jedna osoba sa francusko-meksičkim državljanstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu