Ne plaše se nikakvih pretnji; Ima ih 1,3 miliona

Maksimalna snaga Oružanih snaga Rusije povećana je za 170 hiljada vojnika, tako da imaju više od 1,3 miliona vojnika, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

  • Više o ratu u Ukrajini čitajte na našem LIVE Blogu.

U toj objavi se napominje da sada, "u skladu sa ukazom predsednika Rusije od 29. novembra 2023. godine, Oružane snage imaju milion i 320 hiljada vojnih lica“, kako prenose RIA Novosti.

Dodaje se da se ovaj proces odvija u fazama i da se radi o Rusima koji žele da služe po ugovoru.

"S tim u vezi, ne planira se značajno povećanje regrutacije građana na služenje vojnog roka, niti je u planu mobilizacija", ističe Ministarstvo odbrane.

U tom resoru objašnjeno je da je povećanje broja vojnika u Oružanim snagama posledica rastućih pretnji Rusiji povezanih sa ''Specijalnom operacijom u Ukrajini'' i aktuelnim širenjem NATO.

"Što se tiče Severnoatlantske alijanse, reč je o povećanju vojnog kontingenta bloka u blizini ruskih granica, kao i o razmeštanju dodatnih sistema PVO i udarnog naoružanja", navodi ministarstvo.

U saopštenju je napomenuto da se "potencijal taktičkih nuklearnih NATO snaga povećava, a SAD nameravaju da zamene 200 zastarelih nuklearnih bombi sa slobodnim padom koje se nalaze u Evropi i Turskoj, novom verzijom visoke preciznosti do kraja 2025. godine".

"U sadašnjim uslovima, dodatno povećanje borbene snage i broja ruskih trupa predstavlja adekvatan odgovor na agresivne aktivnosti alijanse", poručuje Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu