Petak, 01.12.2023.

17:58

Nova akcija ukrajinskih špijuna: Razneli vozove i ključnu prugu u Sibiru

Ukrajinska špijunska agencija je detonirala eksplozive na pruzi u Sibiru, što predstavlja drugi napad na puteve snabdevanja ruske vojske ove nedelje.

Izvor: Tanjug

Nova akcija ukrajinskih špijuna: Razneli vozove i ključnu prugu u Sibiru
Foto: Profimedia

Ovo prenosi Rojters, pozivajući se na izvore u Kijevu.

Isti izvor je rekao da je eksploziv detoniran dok je teretni voz prelazio Čertov most u sibirskom regionu Burjatija, koji se graniči s Mongolijom i nalazi se na hiljade kilometara od Ukrajine.

Ukrajinski mediji prenose da je uništen voz na pruzi koja je ključna ruta za trgovinu između Rusije i Kine. Ruta voza je promenjena nakon što je prethodnog dana izvršen napad na obližnji tunel.

Ukrajinski izvor dodao je da je promena rute bila očekivana, s obzirom na preusmeravanje saobraćaja na drugu trasu nakon napada na voz u tunelu Severomujskij, što je Rusija nazvala "terorističkim napadom".

Ruska medijska agencija Baza je, međutim, prenela da nema žrtava i da je uzrok eksplozije nepoznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: