Peskov: Uticaj SAD slabi

Rusija pretpostavlja da će sankcije SAD i saveznika protiv nje trajati mnogo godina, ali da uticaj SAD na svetsku ekonomiju jenjava, izjavio je Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL
Foto: EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Peskov je komentarisao intervju u kojem je pomoćnik američkog državnog sekretara za energetske resurse Džefri Pajat rekao za "Fajnenšel tajms" da Vašington ima za cilj da prepolovi ruske prihode od nafte i gasa do kraja decenije, preneo je Rojters.

"Ne sumnjamo da će ove sankcije trajati mnogo godina. Čak i bez izjava uvaženog (američkog) predstavnika, mi smo to već znali. To pretpostavljamo kada formulišemo našu liniju", rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da Rusija, takođe, ne sumnja da će SAD nastaviti da pokušavaju da vrše pritisak na nju i ceo sistem trgovinsko-ekonomskih odnosa, suštinski uništavajući format ovih odnosa.

"Svetska ekonomija nije ograničena samo na američku ekonomiju", naglasio je Peskov i dodao da Kina sustiže Sjedinjene Američke Države.
Prema njegovim rečima, svet je mnogo raznovrsniji od SAD, američkocentrični svet se završava i počinje period raznolikosti, koji uključuje i međunarodne ekonomske veze.

Da bi kompenzovala pad trgovine sa Zapadom, Rusija se okreće Kini, Indiji i drugim tržištima Bliskog istoka, Azije, Afrike i Latinske Amerike, navela je britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu