Gaza je podeljena?: Objavljena karta FOTO

Izraelska vojska je napravila mapu Gaze koja je podeljena na stotine zona.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Navodi kako će se mapa koristiti za pomoć pri evakuaciji. Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su novu mapu, sa područjima označenim različitim brojevima, i objasnile kako će pomoći civilima da se pripreme za sledeću fazu rata, piše Bi-Bi-Si.

IDF kaže da je mapa podeljena na područja koja se mogu identifikovati kako bi se omogućilo ljudima da se evakuišu sa određenih mesta radi njihove bezbednosti. Ovde možete pogledati celu mapu.

Izrael okrivio Hamas za kršenje primirja, a Hamas prebacuje odgovornost na Zapad

Podsetimo, danas je okončano višednevno primirje između Izraela i Hamasa. Izrael je okrivio Hamas za kršenje primirja, rekavši da se ne pridržava sporazuma, dok je militantna organizacija odgovornost prebacila na Zapad. Vladina kancelarija za medije u Gazi, koju kontroliše Hamas, okrivila je SAD i međunarodnu zajednicu za nastavak borbi u Gazi, piše CNN.

Ministarstvo je saopštilo da SAD i međunarodna zajednica "snose odgovornost za zločine izraelske okupacije i nastavak brutalnog rata protiv civila, dece i žena u Pojasu Gaze". U saopštenju se dodaje da Palestinci imaju pravo da se brane svim sredstvima i da uspostave palestinsku državu sa Jerusalimom kao glavnim gradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu