Petak, 01.12.2023.

22:21

RHMZ izdao novo upozorenje; Srbija na "udaru": Opasno je

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras novo upozorenje za teritoriju cele zemlje zbog naglog topljenja snega i snažnih udara vetra.

Izvor: B92

RHMZ izdao novo upozorenje; Srbija na
Foto: Profimedia

"Prvog dana vikenda natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega. Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije", navodi se u saopštenju. Zavod je takođe izdao i hidrološko upozorenje za reku Lim.

"Na Limu, kod h.s. Prijepolje, vodostaj će biti u porastu naredna 24 časa i kretaće se nešto iznad granice redovne odbrane od poplava", dodaje se na sajtu.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Stbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.
Foto: RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: