Petak, 01.12.2023.

07:17

Vučić se oglasio i na TikToku: "Hvala našim prijateljima iz Emirata" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Dubai odakle je objavio novi video za svoj nalog @jasamaleksandar na TikToku.

Izvor: Tanjug

Vučić se oglasio i na TikToku:
Printscreen/tiktok/@jasamaleksandar

Predsednika Srbije su dočekali domaćini ovogodišnjeg Samita, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalni sekretar Antonio Gutereš.

Ove godine beleži se rekordan broj čelnika država i Vlada, 170 učesnika, što do sada nijedan COP samit nije imao.
@jasamaleksandar Sve mi se èini da je Kula Beograd za koji centimetar niža. 🤔 Srbija 🇷🇸 na #COP28 @uae.nation @visitdubai #jasamaleksandar #BurjKhalifa #un #cop28 #mohamedbinzayed #srbija🇷🇸 #srbijanesmedastane #follow ♬ original sound - Ja sam Aleksandar
Nakon dolaska svih zvanica, uslediće svečana ceremonija otvaranja Samita lidera i to govorom predsednika UAE, šeika Bin Zajeda. Potom će se prisutnima obratiti i ostali učesnici, medju kojima je i predsednik Vučić.

Skoro svi lideri sveta su u Dubaiju, izuzev američkog predsednika Džozefa Bajdena, predsednika Palestine Mahmuda Abasa i pape Franje, koji je učešće otkazao iz zdravstvenih razloga.

Na marginama Samita, Vučić će imati i niz bilateralnih sastanaka sa brojnim visokim zvaničnicima.

Dobar razgovor sa Šarl Mišelom

"Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarl Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU", napisao je Vučić uz fotografiju.

Razgovor sa sa Kristalinom Georgievom, Natašom Pirc Musar i Mete Frederiksen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaorazgovarao je i sa Kristalinom Georgievom, Natašom Pirc Musar i Mete Frederiksen

"Veliki izazovi zahtevaju zajedničku akciju. O klimatskim promenama i ulazi Evrope i Srbije u rešavanju ovog globalnog problema razgovarao sam sa Kristalinom Georgievom, Natašom Pirc Musar i Mete Frederiksen".

Sa predsednikom Vlade Indije

Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Indije.

"Srdačan susret sa premijerom Indije i našim iskrenim prijateljem Narendrom Modi i brza razmena mišljenja o najvažnijim temama o kojima će se govoriti na KOP28. Razgovarali smo i o daljem jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, a ja sam sa zadovoljstvom ponovio poziv premijeru Modiju da poseti Srbiju, čime bi nam učinio veliku čast".

Vučić zahvalio šeiku Mohamed bin Zajedu i Guterešu

Takođe, Vučić se zahvalio šeiku Mohamed bin Zajedu i generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.

"Hvala dragom prijatelju šeiku Mohamed bin Zajedu i uvaženom generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na pozivu da učestvujem na najznačajnijem i do sada najvećem skupu svetskih lidera o klimatskim promenama KOP28".

Erdogan stiže u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da u januaru očekuje posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

"U januaru očekujem veliku i važnu posetu predsednika Erdogana Srbiji", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije se sastao sa Erdoganom tokom Samita lidera o klimatskim promenama COP28 u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: