"Spremni smo da napadnemo u bilo kom času, uključujući večeras"

Izraelska vojska spremna je da nastavi borbe u Pojasu Gaze, ako se sporazum o prekidu vatre sa Hamasom ne produži za još jedan dan, izjavio je Danijel Hagari.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Spremni smo da napadnemo u bilo kom času, uključujući večeras", upozorio je portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, a prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da Izrael trenutno čeka da bude oslobođeno još talaca i naveo da je izraelska vojska tokom noći insistirala na sprovođenju dogovora sa Hamasom, koji predviđa da ta teroristička grupa oslobodi ženu i decu koje drži kao taoce.

"To ćemo učiniti i sutra. I posrednici, Katar i Egipat, u obavezi su da sprovedu dogovor, kako bi se nastavio prekid vatre", rekao je Hagari.

Izraelska vojska saopštila je ranije tokom dana da su oslobođene još dve Izraelke, koje su držane u Pojasu Gaze.

Prema navodima Izraela, očekuje se da će do kraja sedmog dana primirja, biti oslobođeno još talaca, u zamenu za palestinske zatvorenike. Izrael i Hamas dogovorili su se jutros da produže prekid vatre za još jedan dan, svega nekoliko minuta pre nego što je isteklo prethodno dogovoreno primirje, koje je prvobitno trebalo da traje četiri dana, a potom je produženo za još dva dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu