Udar za udarom, hiljade ubijenih; Ukrajinci priznali: "Nemamo oružje"

U Ukrajini je ove godine u ruskom granatiranju povređeno 11.000 ljudi, a 2.000 je poginulo, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je ovo izjavio tokom sastanka sa ambasadorima zemalja "Grupe sedam", navodi se u saopštenju pres-službe ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema rečima Klimenka, za 11 meseci ove godine Rusi su 59.000 puta granatirali naseljena mesta u 24 regiona Ukrajine, a najkritičnija situacija je u Zaporoškoj, Hersonskoj, Donjeckoj, Harkovskoj, Sumskoj i Černigovskoj oblasti, prenosi Ukrinform.

Klimenko je rekao da ukrajinske vlasti pozivaju na obezbeđivanje oružja za Ukrajinu.

"Na primer, da zaustavimo granatiranje Hersona, mi nemamo oružje. Ne možemo da stignemo do neprijatelja na levoj obali Dnjepra", naveo je on.

Klimenko je zahvalio ambasadorima zemalja "Grupe sedam" na poseti i pruženoj pomoći.

"Ovu podršku osećamo ne samo u Ministarstvu unutrašnjih poslova, unutar zemlje, već i na ratištu", rekao je ukrajinski ministar.

Ambasador Japana u Ukrajini Macuda Kuninori najavio je dalju Ukrajini zemalja članica "Grupe sedam" i japanske vlade.

"Vlada Japana nastavlja da sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, posebno u pravcu deminiranja. Zainteresovani smo da obezbedimo opremu i obuku sa vašim specijalistima", rekao je Kuninori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu