Sreda, 29.11.2023.

15:27

NATO-Ukrajina: Dogovoren program rada za 2024. godinu

Ministri spoljnih poslova članica NATO-a i Ukrajine dogovorili su program rada za 2024. godinu, navodi se u saopštenju posle sednice Saveta NATO-Ukrajina.

Izvor: Tanjug

NATO-Ukrajina: Dogovoren program rada za 2024. godinu
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

"U tom kontekstu, NATO i Ukrajina već rade i donose odluke zajedno, kao jednaki, o širokom spektru pitanja, uključujući interoperabilnost, energetsku sigurnost, inovacije, sajber odbranu i elastičnost", ističu iz Alijanse.

Dodaje se da će NATO nastaviti da šalje Ukrajini neophodnu pomoć za borbu protiv ruske invazije.

"Zajedno transformišemo sveobuhvatni paket pomoći u višegodišnji program za pomoć u obnovi ukrajinskog bezbednosnog i odbrambenog sektora i za dugoročnu podršku ukrajinskom odvraćanju i odbrani", navodi se u saopštenju.

Kaže se da je Ukrajina potvrdila svoju posvećenost "nastavku sprovođenja demokratskih reformi i reformi u bezbednosnom sektoru".

"Savet NATO-Ukrajina pozdravlja ukrajinsko predstavljanje prilagođenog godišnjeg nacionalnog programa za 2024. godinu i raduje se njegovoj primeni", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: