Sreda, 29.11.2023.

13:01

Hamas: Putine, hvala

Hamas će danas osloboditi dodatne ruske taoce u znak zahvalnosti za Putinov stav o Gazi, javlja ruska novinska agencija Tas.

Izvor: B92, index.hr

Hamas: Putine, hvala
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Nismo pustili nijednog Izraelca koji je u Gazi osim Rusa Rona Krivoja, kojeg smo pustili u znak zahvalnosti prema stavu ruskog predsednika Putina", citirao je Tas zvaničnika Hamasa, Musu Abua Marzoka.

"Danas ćemo pustiti još nekoliko Rusa van okvira sporazuma o primirju", dodao je Marzok.

Agencija napominje da je Marzok nedavno posetio Moskvu.

Krivoj je pušten 26. novembra, a reč je o rusu koji ima izraelsko poreklo i koji je radio je kao tonski tehničar na muzičkom festivalu Nova, koji je napao Hamas.

Portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova je izjavila da je Krivoj oslobođen zbog ruskih diplomatskih kontakata s Hamasom.
Podsetimo, predsednik Rusije je prošle sedmice izjavio da je neophodno pomoći ljudima u Pojasu Gaze koji stradaju od aktuelnih dešavanja, a posebno Rusima. “To je naša sveta dužnost”, rekao je prošle srede Putin.

Takođe, pre dva dana on je izjavio da je stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine presudan uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: