Sreda, 29.11.2023.

11:19

Kijev: Kriva je Rusija; Moskva: Rutinski

Ukrajina okrivila Rusiju da stoji iza trovanja supruge šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova, Marije.

Izvor: Tanjug

Kijev: Kriva je Rusija; Moskva: Rutinski
Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Komentarišući te optužbe KIjeva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Ukrajina krivi Rusiju bukvalno za sve, tako da se poslednje optužbe Kijeva o trovanju supruge šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe mogu smatrati rutinskim.

"Ukrajina krivi Rusiju za sve probleme. Smatram da i za sopstevneno postojanje krivi Rusiju. Dakle, to su rutinske optužbe", rekao je Peskov.

Supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR) Kirila Budanova, Marija Budanova, otrovana je teškim metalima, prenelo je juče više ukrajinskih medija, pozivajući se na neimenovane obaveštajne izbore.

Ukrajinska ''Pravda'' navela je da su otrovi najverovatnije bili u njenim obrocima, pošto je i nekoliko drugih članova osoblja GUR-a bilo otrovano.

Rojters je preneo da još nema nikakvih naznaka o tome ko stoji iza trovanja, niti je razjašnjeno kako je ono izvedeno, ali ako se potvrdi kao namerno, trovanje bi predstavljalo najozbiljniji napad na člana porodice nekog od istaknutih članova ukrajinskog vojnog rukovodsta od početka rata Ukrajine i Rusije 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: