Sreda, 29.11.2023.

11:05

Bajden: Ako nastavimo daćemo Hamasu ono što želi...

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da bi nastavak puta "ubijanja i rata" u Gazi značio da je Hamas dobio ono što je želeo.

Izvor: Avaz.ba

Bajden: Ako nastavimo daćemo Hamasu ono što želi...
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

"Hamas je pokrenuo teroristički napad jer se ne plaše ničega više od Izraelaca i Palestinaca koji žive jedni pored drugih u miru. Nastaviti putem terora, nasilja, ubijanja i rata znači dati Hamasu ono što želi," napisao je Bajden na društvenoj mreži Iks.

Analizirajući Bajdenovu poruku, stručnjak međunarodne odnose Dominik Vaghorn izneo je svoje mišljenje o, kako je rekao, "pomalo zbunjujuće sročenoj poruci".

"Moje tumačenje je da to nije poruka Izraelu da se ne vraća u rat, ali svakako znači ublažavanje narativa u Beloj kući koje smo videli poslednjih dana," rekao je on i dodao da će "biti zanimljivo videti šta će diplomatija proizvesti iza kulisa, ali pre svega to je pokušaj produženja primirja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: