Sreda, 29.11.2023.

13:30

Guverner Rotari Distrikta za Srbiju i Crnu Goru Aleksandar Radojičić učestovao na Afričkom mirovnom forumu

Guverner Rotari Distrikta za Srbiju i Crnu Goru 2483 Aleksandar Radojičić učestovao je u Egiptu, u Kairu na prvom Afričkom mirovnom forumu.

Izvor: B92

Guverner Rotari Distrikta za Srbiju i Crnu Goru Aleksandar Radojičić učestovao na Afričkom mirovnom forumu
Foto: Rotari Distrikt za Srbiju i Crnu Goru 2483.

Na forumu je potpisano nekoliko sporazuma sa bitnim afričkim državama, pre svega sa Egiptom i Južnom Afrikom.

"Sporazumi koji je Srbija i Crna Gora potpisala sa distrktima Egipat i Južna Afrika omogućava Rotarijancima da rade projekte sa egipatskim i južnoafričkim klubovima, bez ikakvih smetnji, u pružanju pomoći po pitanji školstva, zdravstva, kao i promocije mira u svetu", istakao je Radojičić.

Na Afričkom mirovnom forumu usvojen je i predlog deklaracije o Gazi koji otvara mogućnost za otvaranje mnogih Rotari projekata, kao i posebnog fonda u okviru Rotari organizacije za pomoć svim izbeglicama.

"Ljudi u Gazi će ovom deklaracijom videti korist u zadovoljenju svih njihovih humanitarnih potreba, odnosno radiće se na formiranju smeštaja za prijem izbeglica, na donaciji hrane, lekova i svega što može da uradi Rotari, koja, ističe on, nije politička organizacija. Sve zemlje Afrike će učestvovati u tome, kao i sve zemlje širom sveta. Rotari je jedna organizacija koja pomaže kad god je negde humanitarni problem, mi pokušavamo da udružimo sve zemlje sveta i daju pomoć. Ova deklaracija nam omogućava da možemo da krenemo u akciju, koja će se desiti vrlo brzo, već kroz nekoliko nedelja", rekao je Radojičić.

Potpisivanju sporazuma su prisustovali: direktor Zone 21 i 22 Patrick D. Chisanga, nacionalni ICC koordinator Vesna Bauer i predsednik komiteta Egipat - Srbija i Crna Gora DGN Veliša Stamatović.
Foto: Rotari Distrikt za Srbiju i Crnu Goru 2483.
Foto: Rotari Distrikt za Srbiju i Crnu Goru 2483.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: