Utorak, 28.11.2023.

16:23

Evropska unija još jednom potvrdila: Ukrajini podrška - Rusiji sankcije

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da je usaglašen 12. paket sankcija Rusiji.

Izvor: Beta

Evropska unija još jednom potvrdila: Ukrajini podrška - Rusiji sankcije
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

On je ponovio da će Evropska unija nastaviti sa podrškom Ukrajini.

"Bilo je važno da danas obavimo bilateralne razgovore sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, u trenutku kada Rusija pokušava da eksploatiše tragediju u Gazi, nadajući se da je pažnja sveta usmerena negde drugde", rekao je Borelj nakon sastanka u Briselu.

On je rekao da je na sastanku razgovarano o diskusiji dugoročne garancije posvećenosti EU bezbednosti Ukrajini koja će biti pokrenuta, putu te države ka Uniji i mirovnoj formuli koju je izneo predsednik Volodimir Zelenski.

Kuleba je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Boreljom izjavio da će duskusija o dugoročnim bezbednosnim garancijama EU Kijevu, doneti benefite za ceo svet.

"Odluka o otvaranju razgovora za pristupanje Ukrajine u EU je važna za nas. Očekuje nas da još mnogo uradimo po tom putanju, ali se radujemo pozitivnim rezultatima na tom putu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: