Ovo je ključni uslov za kraj, po Putinu

Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

“Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosledni stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava vašeg naroda da stvore sopstvenu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu. Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rešenja situacije“, navodi se u poruci Putina, koju je pročitao zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov na događaju u Ambasadi Palestine u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj “tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obe zemlje i u skladu je sa jačanjem regionalne bezbednosti.

“Želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, poručio je ruski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu