Utorak, 28.11.2023.

11:47

Kakav "kiks" Rusa; "Stvarno su ovo prikazali na TV?" VIDEO

Ruska državna TV ismejana je zbog karte nepristojnog izgleda koja prikazuje granicu nastalu između Rusije i Finske.

Izvor: Jutarnji list

Kakav
EPA-EFE/LAURI HEINO

Podsetimo, Finska je zatvorila sve, osim jednog graničnog prelaza sa Rusijom, optužujući Kremlj da im se sveti zbog ulaska u NATO tako što organizovano dovozi migrante na granicu Rusije i Finske i podstiče ih da je pređu.

Zvanična Moskva naravno poriče te tvrdnje. U pokušaju da pokaže kako je Finska zatvorila sve osim jednog od svojih istočnih graničnih prelaza, kanal Russia-1 upotrebio je kartu za koju su neki sugerisali da izgleda kao falus.

Tokom rasprave ruski poslanik u parlamentu Evgenij Popov pokazao je kartu koja ilustruje putovanje od Sankt Peterburga do Helsinkija preko prelaza Raja-Josepi, zadnjeg graničnog prelaza s Rusijom koji je još uvek otvoren.

Dva su grada bila zaokružena crvenom bojom koja je grubo prikazivala rutu između njih koristeći preostali prelaz.

Stojeći ispred karte, odeven u odelo i kravatu, Popov je rekao: "Ovako izgledaju trenutne rute od Sankt Peterburga do Helsinkija kroz jedinu otvorenu kontrolnu tačku na finskoj granici. Finci su zatvorili sve ostale u pokušaju da se dodvore Vašingtonu i NATO-u. Uostalom, naša zemlja i njena unija s Kinom predstavljaju neviđenu pretnju SAD."

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova koji prati ruske državne medije, podelio je kratki isečak te emisije na društvenoj mreži IKs (X), a korisnicima te mreže nije trebalo dugo da shvate na šta ih asocira putanja do jedinog otvorenog prelaza.

Jedan korisnik je čak napisao i da je "ruska televizija predstavlja rutu pe**sa."

Drugi korisnici mislili su da ih mapa podseća na srednji prst: "Koliko ljudi ovde misli da je slika srednji prst Putinovoj logici? Kako mogu prikazati smešnu i urnebesnu sliku, a da toga nisu ni svesni?"

Neko drugi je napisao: "Stvarno su koristili ovu sliku? Sve su gori i gori."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: