Utorak, 28.11.2023.

08:58

"Amerika će se umešati"; Izazvaće nemire?

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio da se SAD sve više fokusiraju na promenu vlasti i organizovanje unutrašnjih nemira u Rusiji.

Izvor: B92, Sputnjik

EPA-EFE/WILL OLIVER

“SAD, ne samo da su pokrenule hibridni rat protiv Rusije, koji se vodi, po svemu sudeći, do poslednjeg Ukrajinca koje i dalje imaju zadatak da se nanese strateški poraz Rusiji, demonstriraju sve veći fokus na promenu vlasti ovde, organizovanje unutrašnjih ruskih nemira“, rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, u ovim uslovima, scenario konfrontacije između Moskve i Vašingtona postao je “datost od koje se mora polaziti“.

Istovremeno, Rjabkov nije isključio da bi dalja eskalacija Sjedinjenih Država mogla dovesti do prekida rusko-američkih diplomatskih odnosa, preneo je Sputnjik.
S druge strane, više zapadnih medija već nekoliko dana objavljuju informacije da je režim ruskog predsednika u panici zbog predstojećih izbora 2024.

Kako smatraju analitičari, Putinu je jasno da mu se "drma pozicija” u smislu da više nema tako jasnu I široku podršku jer je sve više Rusa nezadovoljno ratom u Ukrajini, a sve je više peticija koje potpisuju majke ruskih boraca, odvedenih na front.

Prikupljeni potpisi, kako se navodi, broje se stotinama hiljada.

Primećeno je, takođe su naveli zapadni mediji, da je ruska propagandna mašinerija već počela da koristi narativ o mešanju Amerike u ruske izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: