Utorak, 28.11.2023.

10:12

Stiže još snega u Beograd, ali i još jedna promena VIDEO

Sneg koji je proteklih dana padao napravio je kolaps u celoj državi i mnoge ljude "odsekao" od ostatka sveta.

Izvor: Adamoviæ Teodora

Stiže još snega u Beograd, ali i još jedna promena VIDEO
Foto:Tanjug/AP Photo/ Bulgarian News Agency

O angažovnaju gorske službe u ovakvim situacijama i vremenu kakvo nas očekuje narednih dana, kao i o najavljenoj ledenoj kiši više su rekli Milorad Spasojević, iz Sektora za vanredne situacije i meteorolog Nedeljko Todorović.

"Trenutno nemamo angažovanja kao što smo to imali za vikend. Situacija se dosta smirila. Za vikend smo imali preko 30 akcija. Donosili smo hranu našim sugrađanima i do njih išli motronim sankama jer je prohodnost bila slaba", kazao je Spasojević i dodao:

"Kada se rade nepristupačni tereni svaki savet lokalnog stanovništva je dobrodošao. Oni su navikli na neke stvari i znaju gde nastaje problem, gde sneg navejava. Sa njima smo uvek u kontaktu i mnogo nam pomažu".

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

"Velika je razlika u manifestacijama. U nižim predelima još nije stigla prava zima, međutim planine su druga priča, što je sasvim normalno. Prvo na planinama je niža temperatura nego u nižim predelim, što znači da je tamo stigla prava zima. Kad se krene sa istočne strane ka Pomoravlju tu su najjači vetrovi i u tom regionu će biti snega ali i ledene kiše. U istočnoj Srbiji popodne i predveče kreće sneg, a sutra i Beograđani mogu očekivati da vide pahulje snega kao što je bilo i za vikend", kazao je Todorović.

"Narednih dana, što se vremenskih prilika tiče, u nižim predelima nema nagoveštaja za ozbiljnu zimu, ali u sredu popodne se razvedrava i u četvrtak će biti mraza. Tu će biti poledice u jutarnjim satima i kreće topliji vazduh i temperatura u porastu. Možda bude malo i kiše, dok u petak će biti još toplije i mestimične kiše u planinskim predelima, a noć između petka i subote se očekuje kiša i u planinama bi došlo do otapanja snega, pa u subotu može doći do problema sa vodotocima," dodao je meteorolog.

Podsetimo, proteklih dana sneg je napravio kolaps širom naše države i u mnogim mestima je proglašena vandredna situacija.

Više o ovome pogledaju na videu u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: