Nedelja, 26.11.2023.

11:36

Vučić: Prvi put u istoriji, Srbija je evropski prvak u šahu; Sportisti mu poklonili medaljon FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio članove muške šahovske reprezentacije Srbije, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Tanjug

Vučić: Prvi put u istoriji, Srbija je evropski prvak u šahu; Sportisti mu poklonili medaljon FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

"Mnogo vam hvala što ste danas ovde, žao mi je što nema naših žena koje su ostvarile fantastičan uspeh u Budvi", započeo je obraćanje Vučić.

"Servantes je rekao de je život partija šaha,a naš Svetozar Gligorijević je rekao da je šah borba sa sobom... A mi nikada nismo imali ovakav uspeh kakav je grupa ovih mladića ostvarila", rekao je predsednik Srbije", dodao je predsednik Srbije.

"Srbija je ispred Nemačke i Jermenije, prvi put u istoriji naša zemlja je evropski prvak u šahu", kazao je Vučić.

Rekao je da će budžet koji se izdvaja za šah biti uvećna i da će biti reči o šahovskom domu. On je najavio povećanje ulaganja u ovaj sport, ali i naglasio da će očekivanja biti još veća.

"Do sada je budžet za šah bio 16 miliona, idemo sa budžetom od 50 miliona. Želimo da razvijamo šah. Ova nacija je poznata po ljubavi prema ovoj drevnoj igri. Šahovski svet je poseban svet. Ugled Srbije je posebno skočio posle ovog uspeha. Mi ćemo kao država nastaviti da pomažemo", rekao je.

"Deset medalja očekujemo u Parizu očekujemo, pa vi gledajte kako ćete da se izvučete", rekao je Vučić.
Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić obratio se nakon Vučića i poručio da je država uvek pružala ozbiljnu podršku šahistima.

Nakon toga uručio je predsedniku Srbije medaljon sa posvetom i naglasio da je to posebno za njega pripremljeno budući da je i on šahista. Vučić se našalio da je on, ipak, loš šahista.

Nakon obraćanja, šahisti su u društvu predsednika Srbije odigrali partiju šaha. I sam Vučić odigrao je jednu partiju šaha.

Kasnije je isečena torta sa zastavom Srbije koja je za njih pripremljena.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: